Bruktbil: Volkswagen Polo - Tysker med stil

Polo er den minste bilen produsert av Volkswagen. Som ny har den alltid vært populær, en arv den tar med seg inn i de endeløse rekker av bruktbiler.

Bruktbil: Volkswagen Polo - Tysker med stil
Publisert

Alle Polo modeller er utstyrt med to eller tre dører, karosserivariantene er stasjonsvogn, kupe og sedan. Sedanutgaven ble kalt Derby i de første årene den var i produksjon, et navn den mistet i 1985.Motoralternativene spenner fra 45, 55 og 75 hestekrefter, en dieselversjon med 48 hestekrefter finnes også.

Vanlige feil og mangler

Karosseriet til Volkswagen Polo har ry på seg for å være solid, men Polo II begynner å bli en gammel bil. Og alderen tærer, det betyr at rust høyst sannsynlig vil være å finne på de eldste utgavene (produsert før 1990). Vanlige steder den liker å oppholde seg er blant annet på blekket under støtfangeren foran, hjulhus, bakluke og rundt vindusrutene.Motorene er stort sett solide, men drivakslene har en tendens til å være slitte, spesielt på biler som har gått langt.

Lekkasjer er også et utbredt problem. Oljelekkasjer finner man ofte rundt fordeleren og toppakningen. Vann har også en tendens til å lekke. Et av problemene er utett vannpumpe og lekkasjer ellers i kjølesystemet, blant annet ved ekspansjonstanken.

På biler med lang kjørelengde bør man i tillegg undersøke hjullagrene, som ofte er slitte. Hjullagrene kan du sjekke ved å dra i hjulet når bilen er jekket opp og kjenne etter slark. Bortsett fra dette er det ikke mange feilene som finner veien til Volkswagen Polo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.