Bruktbilene du kan stole på: 10-åringene

En rekke Toyota-modeller er blant de mest feilfrie tiåringene du kan kjøpe. Det samme gjelder flere toseters sportsbiler. Dieselutgaver av Ford Mondeo, Peugeot 406 og Volvo V70er derimot blant tiåringene du bør styre unna, i likhet med flere Chrysler, Fiat- og Renault-modeller.

Publisert
Sist oppdatert

Den svenske Bilprovningen gjennomførte i fjor "kontrollbesiktning" av hele 3,2 millioner personbiler. Kontrollbesiktningen innebærer at kontrollørene ser nærmere på blant annet bremser, hjuloppheng, lysutstyr, farlig rust og utslipp (se fullstendig oversikt her).

Det betyr at kontrollbesiktningen kan sammenlignes med vår hjemlige periodiske kjøretøykontroll (PKK), eller EU-kontrollen, som de fleste velger å kalle den.

Feilfrie sportsbiler

213.000 av de kontrollerte bilene var ti år gamle (1997-modeller), og det er disse vi skal se nærmere på i dag. Bilprovningens tall viser at det ble konstatert feil ved nesten én av tre (30 prosent) av tiåringene.

Her finner du 212 modellvarianter:

 • 10 år: Korrigert for kjørelengde
 • 10 år: Andel underkjente
 • 10 år: I alfabetisk rekkefølge
 • 10 år: Rangert etter kjørelengde

  Bilen som kom aller best ut av kontrollen heter Porsche 911. De svenske kontrollørene fant kun feil på 0,8 prosent av de kontrollerte eksemplarene (totalt 125 stykker), noe som er ganske imponerende med tanke på at vi her altså snakker om ti år gamle biler.

 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer