Bruktbilene du kan stole på: 3-åringene

Audis og Toyotas bilmodeller er blant de mest feilfrie treåringene du kan kjøpe. Blant treåringene du bør styre unna finner vi en rekke franskmenn - og overraskende mange modeller fra prestisjeprodusenter.

Publisert
Sist oppdatert

Den svenske Bilprovningen gjennomførte i fjor "kontrollbesiktning" av hele 3,2 millioner personbiler. Kontrollørene så nærmere på blant annet bremser, hjuloppheng, lysutstyr, farlig rust og utslipp (se fullstendig oversikt).

Det betyr at kontrollbesiktningen kan sammenlignes med vår hjemlige periodiske kjøretøykontroll (PKK), eller EU-kontrollen, som de fleste velger å kalle den.

Sjekk hva bilen er verdt

210.000 biler

210.000 av de 3,2 millioner kontrollerte bilene var tre år gamle personbiler (2004-modeller), og det er disse vi skal se nærmere på i dag. Bilprovningens tall viser at det bare ble konstatert feil ved rundt én av tyve (5,3 prosent) av de kontrollerte treåringene.

Her finner du 258 modellvarianter:

 • 3 år gamle biler: Andel underkjente, korrigert for kjørelengde (DinSides liste)
 • 3 år gamle biler: Andel underkjente, rangert etter feilprosent (Bilprovningens liste)
 • 3 år gamle biler: I alfabetisk rekkefølge
 • 3 år gamle biler: Rangert etter kjørelengde
 • Toyota: Bra ...

  Bilene som kom aller best ut av kontrollen er Audi A4 stasjonsvogn med dieselmotor, Mitsubishi Galant stasjonsvogn, Toyota Hiace og Volkswagen Touareg. De svenske kontrollørene fant ikke en eneste feil på noen av disse bilmodellene, til tross for at 488 stykker var inne til kontroll.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer