Bruktbilene du kan stole på: 7-åringene

Toyotas bilmodeller er blant de mest feilfrie syvåringene du kan kjøpe. Det samme gjelder flere andre japanske bilmodeller. Blant syvåringene du bør styre unna finner vi mange modeller fra merkene Daewoo, Chrysler, Fiat, Ford, Kia, Renault og Suzuki.

Publisert
Sist oppdatert

Den svenske Bilprovningen gjennomførte i fjor "kontrollbesiktning" av hele 3,2 millioner personbiler. Kontrollørene så nærmere på blant annet bremser, hjuloppheng, lysutstyr, farlig rust og utslipp (se fullstendig oversikt).

Det betyr at kontrollbesiktningen kan sammenlignes med vår hjemlige periodiske kjøretøykontroll (PKK), eller EU-kontrollen, som de fleste velger å kalle den.

291.000 biler

291.000 av de 3,2 millioner kontrollerte bilene var syv år gamle personbiler (2000-modeller), og det er disse vi skal se nærmere på i dag. Bilprovningens tall viser at det ble konstatert feil ved nesten én av seks (16,3 prosent) av de kontrollerte syvåringene.

Her finner du 278 modellvarianter:

 • 7 år gamle biler: Andel underkjente, korrigert for kjørelengde (DinSides liste)
 • 7 år gamle biler: Andel underkjente, rangert etter feilprosent (Bilprovningens liste)
 • 7 år gamle biler: I alfabetisk rekkefølge
 • 7 år gamle biler: Rangert etter kjørelengde
 • Toyota regjerer

  Bilen som kom aller best ut av kontrollen heter Toyota Yaris. De svenske kontrollørene fant kun feil på 1,8 prosent av de kontrollerte eksemplarene (totalt 2.452 stykker), noe som er en svært lav feilprosent med tanke på at vi her altså snakker om syv år gamle biler.

  For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer