Bruktbilene du virkelig bør holde deg unna

Tenk deg svært godt om før du kjøper eldre utgaver av Audi A6 2.5 TDI, Chrysler Voyager, Land Rover Freelander eller Saab 9-5.

Publisert
Sist oppdatert

Disse bilene står nemlig oppført på "Unntakslisten" til forsikringsselskapet If. Unntakslisten viser hvilke bilmerker og bilmodeller If vil avvise dersom du ønsker å kjøpe If Bruktbilgaranti.

Fordi If gjennom sine store norske og svenske forsikringsporteføljer sitter på svært god statistikk, er denne listen meget interessant for deg som bruktbilkunde. Hvis ikke If ønsker å ha med bilen å gjøre, er sannsynligheten stor for at ikke du ønsker det heller.

De dyre og eksklusive

Det er imidlertid verdt å merke seg at If har to ulike begrunnelser for å sette biler på unntakslisten: "Årsaken til at en bil er oppført her, vil normalt være at den er unormalt kostbar å reparere og dermed ville krevet betydelig høyere pris på garantien, eller at den har kjente tekniske problemer".

Den første grunnen - unormalt kostbare reparasjoner - er bakgrunnen for at vi finner eksklusive merker som Aston Martin, Bentley, Bugatti og Ferrari på listen. Det er sannsynligvis også denne begrunnelsen som ligger bak beslutningen om å utelukke biler som Honda NSX, Nissan Skyline og Subaru Impreza WRX. Men disse bilene er uansett så dyre og spesielle at de er uinteressante for de fleste av oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer