Bruktbilimporten frem i 2012

Noen tråler bilforhandlere, andre tråler Finn.no - og noen henter bil fra utlandet selv.

KOSTBAR STORSELGER: BMW 5-serie ble nummer 8. på statistikken over førstegangsregistrerte biler i fjor takket være massiv bruktimport i tillegg til godt salg her hjemme. Totalen ble 3.405 for 2012. Foto: Knut Moberg
KOSTBAR STORSELGER: BMW 5-serie ble nummer 8. på statistikken over førstegangsregistrerte biler i fjor takket være massiv bruktimport i tillegg til godt salg her hjemme. Totalen ble 3.405 for 2012. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2012 var et svært godt år for brukbilimporten til Norge. Det ble i alt førstegangsregistrert 30.556 biler hentet inn fra utlandet, ifølge tallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Det er en økning på nesten 13 prosent fra 2011.

Mye premium

Svært mange av bilene som bruktimporteres er ganske nye, og cirka 80 prosent er mindre enn fem år gamle, mange under ett år. Det gjelder særlig de dyreste merkene, som også er de mest populære - både BMW, Mercedes, Audi og Volvo er av de fem mest bruktimporterte merkene. Blant de mer folkelige produsentene er det bare VW som er med på listen, kilt inn på fjerdeplassen mellom Mercedes og Audi.

Vinnere og tapere i 2012

Kongen er BMW

Og hvilket merke er så på topp? Jo, BMW, som dermed er bruktimportens ukronede konge. Med 6.018 førstegangsregistrerte BMW-er fra utlandet, opp fra 4.596 forrige året, kommer den tyske premiumprodusenten dermed på 5. plass over listen over førstegangsregistrerte biler i Norge i 2012 i henhold til OFVs tall.

Desember ødela 2012-totalen

5-serien mest populær

OFV forteller oss at BMW 5-serie var mest populære bruktimportbil i 2012. Slår vi sammen nyregistreringer og bruktimporterte havner den faktisk på 8. plass over førstegangsregistrerte biler i Norge i 2012 (totalt 3.405 registreringer), mens den lå på 34. plass på nybilstatistikken med 1.230 nyregistreringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer