Bruktbilprisene øker

Lange leveringstider på nye personbiler gjør at bruktbilprisene stiger. Flere kjøper brukt elbil for like mye som en ny.

ØKER: Enkelte biler koster nå mer som brukte enn som nye. Foto: Pål Joakim Pollen
ØKER: Enkelte biler koster nå mer som brukte enn som nye. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Globale problemer i forsyningskjeden fører til lange ventetider på ny bil. Det gjør at bruktbilprisene øker, skriver E24.

Prisøkningen er særlig merkbar for elbiler, hvor ventetiden er lengst og etterspørselen størst.

– Nå er det mulig å tjene penger på brukte elbiler, en trend som tidligere har vært forbeholdt veteranbiler, sier Kristian Melchior, sjef for bruktbilforhandleren Rebil.

På bilforhandlerens nettsider ble blant annet en Tesla Model 3 og en Polestar 2 solgt for henholdsvis 13.000 kroner og 30.000 kroner mer enn nypris.

Hittil i år er det solgt 34.010 nye elbiler i Norge, en oppgang på 28,9 prosent sammenlignet med i fjor. Men i april falt antall nye elbiler, samtidig som antall bruktimporterte elbiler steg med 54,7 prosent.

Også hos Finn merker de at interessen for brukte elbiler har økt.

– Etterspørselen etter elbiler vært helt enorm, spesielt fra mars av. Elbiler markert som solgt eller avpublisert på Finn, har i mars og april ligget på rundt 20 prosent, sammenlignet med normalen som er 13–14 prosent, sier leder Eirik Håstein for Finn motor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer