Bruktimportens nye stjerne

BMW 5-serie har lenge vært bruktimportørenes favoritt. I dag er situasjonen en annen.

LEAF FØRST: En ting er at det blant elbilene selges flere Nissan Leaf (til venstre på bildet), enn den noe mer spesielle BMW i3 (til høyre), men også på OFVs statistikk over bruktimporterte biler har elbilen fra Nissan skjøvet den "evige eneren", BMW 5-serie ned fra topplasseringen. Foto: JAMIESON POTHECARY
LEAF FØRST: En ting er at det blant elbilene selges flere Nissan Leaf (til venstre på bildet), enn den noe mer spesielle BMW i3 (til høyre), men også på OFVs statistikk over bruktimporterte biler har elbilen fra Nissan skjøvet den "evige eneren", BMW 5-serie ned fra topplasseringen. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Også i fjor var BMW 5-serie på toppen i statistikken Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) utgir over nyregistrerte biler som er bruktimportert fra utlandet.

Men ser vi på tabellen for årets første syv måneder 2014, ser vi at BMW-en er degradert til andreplassen blant bruktimportørenes favoritter. Det er nå Nissan Leaf som ligger øverst. Generelt har bruktimporten falt betydelig i forhold til i fjor - faktisk med en fjerdedel. Dette i motsetning til nybilsalget som fortsatt har en robust vekst.

Også på kundebarometeret måtte BMW i år gi fra seg topplasseringen.

Rush av franske Leaf

Leaf har allerede en god stund vært en populær bil å hente inn fra utlandet - særlig fra Frankrike er det kommet mange, for der har man kunnet nyte godt av «miljørabatten» - i praksis et subsidie fra den franske staten - og dermed betale rabattert pris før innførselen til Norge. Vi må presisere at Leaf er et unntak blant bruktimport-favorittene - og ser vi på merkestatistikken, ser vi at BMW fortsatt holder stand og bevarer lederposisjonen.

Test av BMW 520d Touring

Men se opp når du importerer brukt: Så sent som i 2012 kunne vi for eksempel rapportere at undersøkelser viste at så mye som én av tre bruktbiler fra Tyskland kunne ha feil kilometerstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer