Bruktimportørenes favoritter

Bruktimport er ikke lenger like lukrativt, men ved utgangen av september hadde norske privataktører likevel importert mer enn 20.000 bruktbiler. Mercedes-Benz er favoritten.

Publisert
Sist oppdatert

Så langt i år har norske bruktimportører hentet 4.014 Mercedeser fra utlandet, noe som betyr at nesten hver femte bruktimporterte bil har stjerne i grillen eller på panseret. Til sammenligning hadde norske Mercedes-Benz-forhandlere ved utgangen av september solgt 3.077 biler.

Mindre populært

4.014 biler er et høyt tall, men sammenlignet med fjoråret er dette en tilbakegang. Den samlede bruktimporten har hittil i år sunket med 10,6 prosent sammenlignet med samme periode 2003. I 2003 gikk bruktimporten tilbake med 11,6 prosent, fra 33.502 biler i 2002 til 29.600 biler i 2003.

Volvo frem

Et av de svært få merkene som har gått frem, er Volvo. I år er det importert 2.692 Volvoer, 10,5 prosent flere enn i fjor. Det betyr at Volvo har passert både Audi og Volkswagen og nå er oppe på andreplass på bruktimport-statistikken.

BMW tilbake

Volkswagen og Audi er omtrent like populære, med henholdsvis 2.406 og 2.363 biler. BMW, som så sent som i 2001 lå på listens andreplass, har imidlertid sunket ned til femteplass. Dette tyder på at etterspørselen etter brukte BMWer er kraftig synkende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer