Bruktimportørenes statusobjekter

Ikke alle bruktimportører nøyer seg med en Mercedes-Benz E-klasse eller en Audi A6. Også utenlandske forhandlere av Aston Martin, Bentley og Rolls Royce har fått besøk av nordmenn på bruktbiljakt.

Publisert
Sist oppdatert
Bruktimportørenes statusobjekter

Bruktimportørenes statusobjekter

  1. Hele listen


Tidligere denne uken kunne vi fortelle at det hittil i år har blitt solgt mer enn 2.500 nye luksusbiler her i landet. I tillegg har bruktimportører tatt inn mer enn 1.000 biler i luksusklassen.

Bruktimportørenes åpenbare favoritt er Mercedes-Benz SL, som det er hentet hele 204 stykker av. Statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) forteller ikke noe om hvor gamle disse SLene er, men vi antar at kun et fåtall er av nyeste generasjon. Dagens SL kom i 2001 og var en revolusjon sammenlignet med den kantete og etter hvert svært så gamle forgjengeren, som kom i 1989.

ML og 911

Den nest mest populære luksusbilen er Mercedes-Benz ML. Ved utgangen av november var det importert 124 brukte eksemplarer av denne luksus-SUVen, som i ny tilstand har en frapris på 655.000 kroner.

Bruktimportørenes statusobjekter


Klassikeren Porsche 911 plasserer seg på tredjeplass, med hele 115 bruktimporterte eksemplarer. Til sammenligning har den norske Porsche-importøren ikke klart å selge mer enn ni stykk 911, som har en startpris på 1.150.000 kroner. Bruktimportørene har i tillegg hentet inn 15 eksemplarer av lillebror Boxster, en bil som Porsche-importøren ikke har klart å selge noen av i år.

Luksussedaner

I nybilmarkedet har de store luksuslimousinene Audi A8, BMW 7-serie og Mercedes-Benz S-klasse tapt markedsandeler til fordel for de store firehjulstrekkerne. Bruktimportørene ser imidlertid ut til å fortsatt ha sans for de store luksussedanene, som befinner seg på henholdsvis 4., 5. og 8. plass på listen over bruktimportørenes luksusfavoritter.

Dermed er det ikke sagt at bruktimportørene har noe mot luksus-SUVer. Både Volvo XC90 (69), BMW X5 (64), Toyota Land Cruiser (33), Mercedes-Benz G-klasse (27) og Land Rover Range Rover (23) er populære objekter. Det er også hentet 14 stykk Land Rover Discovery, syv Lexus RX300 og tre Porsche Cayenne.

Ferrari, Maserati og Aston Martin

Bruktimportørenes statusobjekter


Antallet bruktimporterte sportsbiler er langt lavere. Likevel har bruktimportørene tross alt hentet 11 stykk Jaguar XK, ti Ferrarier og ni Lotus Elise. To eksemplarer av den utgåtte Maserati 3200 GT, to Honda S2000 og én Aston Martin har også fått norske skilter.

Rolls Royce og Bentley

Minst like spennende er det at nordmenn har hentet hele åtte Rolls Roycer til landet i år. Disse er nok sannsynligvis av eldre årgang. Godt gjemt er de i hvert fall, det går svært lang tid mellom hver gang vi har muligheten til å beskue en Rolls i det norske trafikkbildet. Det er også hentet fire Bentleyer til landet, deriblant én Bentley Arnage. Sistnevnte kom i 1998 og kan dermed ikke være eldre enn fem år gammel. En ny Arnage starter på 2.975.000 kroner her i landet.

Du finner hele listen over årets bruktimporterte luksusbiler her.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer