Bruktimportørenes statusobjekter

Ikke alle bruktimportører nøyer seg med en Mercedes-Benz E-klasse eller en Audi A6. Også utenlandske forhandlere av Aston Martin, Bentley og Rolls Royce har fått besøk av nordmenn på bruktbiljakt.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken kunne vi fortelle at det hittil i år har blitt solgt mer enn 2.500 nye luksusbiler her i landet. I tillegg har bruktimportører tatt inn mer enn 1.000 biler i luksusklassen.

Bruktimportørenes åpenbare favoritt er Mercedes-Benz SL, som det er hentet hele 204 stykker av. Statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) forteller ikke noe om hvor gamle disse SLene er, men vi antar at kun et fåtall er av nyeste generasjon. Dagens SL kom i 2001 og var en revolusjon sammenlignet med den kantete og etter hvert svært så gamle forgjengeren, som kom i 1989.

ML og 911

Den nest mest populære luksusbilen er Mercedes-Benz ML. Ved utgangen av november var det importert 124 brukte eksemplarer av denne luksus-SUVen, som i ny tilstand har en frapris på 655.000 kroner.

Klassikeren Porsche 911 plasserer seg på tredjeplass, med hele 115 bruktimporterte eksemplarer. Til sammenligning har den norske Porsche-importøren ikke klart å selge mer enn ni stykk 911, som har en startpris på 1.150.000 kroner. Bruktimportørene har i tillegg hentet inn 15 eksemplarer av lillebror Boxster, en bil som Porsche-importøren ikke har klart å selge noen av i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer