Brutal batteriracer testkjørt

MIAMI (DinSide Motor): To elektriske motorer montert i girkassa senker CO2-tallet fra 299 til 231 gram per kilometer.

Brutal batteriracer testkjørt
Publisert
Sist oppdatert

Vi er på farten og testkjører det aller nyeste, og med det mener vi det aller nyeste, som BMW får i modellrekken. Nå kommer BMW inn i det gode selskap og skal boltre seg med Lexus i klassen for full hybrid. Av full hybrid finnes det flere modeller på markedet, men kun et fåtall i Norge og Europa. De fleste tenker nok først og fremst på Lexus, og det er ikke så rart. De har tre fullhybrider på markedet i Norge. Mercedes har også en fullhybrid ML, men den selges kun i USA foreløpig. Hvis noen nå tror vi glemmer S400 Hybrid og BMW Activehybrid 7 så gjør vi ikke det, vi hopper over dem. Den elektriske enheten er så svak i disse to bilene at det nesten er komisk. Vi snakker om en elektrisk motor på stakkarslige 20 hestekrefter.

Andre boller

Da er det andre boller her. X6 har en V8 bensinmotor med 407 hestekrefter, men har i tillegg to elektriske motorer montert inne i girkassa. Den ene yter 91 hestekrefter og den andre 86 hestekrefter. Vi snakker her ikke om en miljøbil, men en SUV med glimrende kjøreegenskaper og enorme krefter – tilsammen 485 hestekrefter og 780 newtonmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer