Brutalt fra Cadillac

De fleste av oss synes en V8-motor er mer enn nok - men tydeligvis ikke alle. Cadillacs nyeste konseptbil er utrustet med en 16-sylindret motor.

Publisert
Sist oppdatert
Brutalt fra Cadillac

Brutalt fra Cadillac

  1. Fotoalbum


Den vannvittige motoren har et slagvolum på hele 13,6 liter, noe som betyr at den er ganske nøyaktig dobbelt så stor som 6,8-literen som sitter i Bentley-modellene. Men så har jo også Cadillac Sixteen, som navnet tilsier, dobbelt så mange sylindre.

1.360 newtonmeter

Den utrolige motoren produserer ifølge Cadillac 1.000 hestekrefter. Men ikke nok med det, den leverer i tillegg enorme 1.360 newtonmeter. Til sammenligning produserer Maybach-motoren 900 Nm. Med 1.360 newtonmeter til disposisjon vil nok bilen kunne overta jobben som trekkvogn for de fleste lastebiltilhengere.

Enormt panser

Brutalt fra Cadillac


Designmessig preges bilen nødvendigvis av et langt panser, eller hood, som amerikanerne kaller det. Panseret åpnes elektrisk og åpenbarer en svært lang kraftkilde, der åtte forkrommede eksosrør stikker ut på hver side. Cadillac Sixteen kjennetegnes også ved usedvanlig små vindusflater, fravær av B-stolper og enorme 24 tommers felger.

Kommer, kommer ikke?

Sixteen er som nevnt en konseptbil, og det er på ingen måte sikkert at en produksjonsmodell noen gang vil se dagens lys. Men med tanke på at Mercedes-Benz mener at det finnes et marked for en bil som Maybach, er det ikke umulig at Cadillac i fremtiden vil lage noe som ligner.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere Cadillac-nyheter
  • Her finner du flere konseptbil-artikler
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer