Selv kaller de det verdens første utslippsfrie Defender. Her går kanskje Land Rover litt langt, men det er i alle fall den første i modellserien som kan lades.
Fra før har britene tre ladbare modeller i Range Rover, Range Rover Sport og Range Rover Evoque.
Følgelig er Land Rover Defender 21MY Plug-In Hybrid, som den knotete nok heter, den mest drivstoffeffektive Defenderen noensinne. La oss heretter bare kalle den Defender P400e.

400.000 rimeligere - men ...

Imponerende akselerasjon
Det importøren sikter til når de sier «den første helelektriske bilen» er at det er den første som kan kjøre helelektrisk, ved å skru av forbrenningsmotoren. Det får vi regne med er bra - både for miljøet og lommeboka.
Land Rover lover i alle fall både lavere drivstoffkostnader og CO₂-utslipp (74 g/km, ifølge WLTP). Den offisielle elektriske rekkevidda er 43 kilometer. Det er ikke kjempemye, men kanskje nok for å komme seg til og fra jobb?


Kreftene kommer fra en 2,0-liters firesylindret bensinmotor kombinert med en 105 kW elektrisk motor (P400e). Til sammen utgjør det 400 hestekrefter.
Disse kreftene bidrar til at terrengbilen kan gjøre null til hundre km/t på raske 5,6 sekunder og en toppfart på 209 km/t.

Tidenes mest avanserte
Terrengbil «uten lyd»
Den ladbare versjonen av Defender er kun tilgjengelig som 110-modell (størrelse på bilen). Den skal levere det importøren kaller en blanding av ytelse og komfort, med de samme «uovertrufne off-road-evnene som tidligere».
Standard på alle Defender P400e-modeller er 20-tommers felger, elektronisk luftfjæring og ladeport. Modellen leveres med Type 3-ladekabel som standard, men en valgfri Type 2-kabel er også tilgjengelig. Med Type 3-ladekabel kan du lade batteriene til 80 prosent på cirka to timer, skal vi tro importøren.
– PHEV-drivlinjen skal også gjøre «overlegne terrengegenskaper» mulig. For ved hjelp av den elektriske motoren kan du «møte naturen helt uten lyd», forteller pr- og kommunikasjons-spesialist Vilde Riise i Jaguar Land Rover Norway til Dinside.

Offroad-funksjonene skal fungere like godt i helelektrisk modus, og bilen har samme taueevne som de andre modellene i Defender-serien, med opptil 3000 kg på kroken.
Så hva koster herligheten?
Det vet vi ikke ennå. Dagens ikke-ladbare hybridversjoner koster fra 1.384.950 kroner for den rimeligste varianten. Som sjuseter koster den fra 1.414.350 kroner.
Som entusiastbil har ikke Defender mange konkurrenter. Skal vi nevne én, starter Merceded-Benz G-klasse på rett under to millioner kroner.
Siden prisene ikke er klare er heller ikke Land Rover Defender P400e tilgjengelig for bestilling ennå (i motsetning til hva vi opplyst først). Bilen har forventet levering i januar neste år (2021).