Land Rover Defender P400e 2021

Bryter barrieren

Den første ladbare Land Rover Defender gjør 0-100 på 5,6 sekund og har 43 kilometer helelektrisk rekkevidde. Men den koster.

LAND ROVER DEFENDER P400E: Endelig kommer Defender i en ladbar versjon. Men den koster. Foto: Land Rover
LAND ROVER DEFENDER P400E: Endelig kommer Defender i en ladbar versjon. Men den koster. Foto: Land Rover Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv kaller de det verdens første utslippsfrie Defender. Her går kanskje Land Rover litt langt, men det er i alle fall den første i modellserien som kan lades.

Fra før har britene tre ladbare modeller i Range Rover, Range Rover Sport og Range Rover Evoque.

Følgelig er Land Rover Defender 21MY Plug-In Hybrid, som den knotete nok heter, den mest drivstoffeffektive Defenderen noensinne. La oss heretter bare kalle den Defender P400e.

Imponerende akselerasjon

Det importøren sikter til når de sier «den første helelektriske bilen» er at det er den første som kan kjøre helelektrisk, ved å skru av forbrenningsmotoren. Det får vi regne med er bra - både for miljøet og lommeboka.

Land Rover lover i alle fall både lavere drivstoffkostnader og CO₂-utslipp (74 g/km, ifølge WLTP). Den offisielle elektriske rekkevidda er 43 kilometer. Det er ikke kjempemye, men kanskje nok for å komme seg til og fra jobb?

Kreftene kommer fra en 2,0-liters firesylindret bensinmotor kombinert med en 105 kW elektrisk motor (P400e). Til sammen utgjør det 400 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer