Bugatti vil overgå Porsche Panamera

Bugatti-eierne er også blitt Porsche-eiere. Men det var da ikke Porsche som skulle bygge luksusbiler...?

Bildet er manipulert Foto: Automedia
Bildet er manipulert Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå i opptakten til Frankfurt-utstillingen koker ryktebørsene over - og det råeste av det rå kan bli den kommende firedørs Bugattien - selv om det nå er lite sannsynlig at den skal vises på IAA i september.

Mystisk hekk

Det dukket for et par måneder siden opp et første bilde av hekken på en kommende Bugatti-modell, og Bugatti-sjefen Franz-Josef Paefgen sa til det britiske bilbladet Autocar at det skal vises et konsept i september. Det er imidlertid mulig at det kun skal vises til spesielt interesserte i forbindelse med Bugattis hundreårsjubileum i hjembyen Molsheim i Frankrike.

Goliat vant

De som har fulgt nyhetsbildet i bilindustrien vil vite at Porsche en stund kontrollerte Volkswagen-konsernet takket være en solid aksjepost. Imidlertid snudde konjunkturen til fordel for Volkswagens øvrige eiere, Porsche kom i økonomiske problemer og til slutt var det "Goliat" som beseiret "David", og den sterke mannen i VW, styreformann Ferdinand Piëch (Ferdinand Porsches sønnesønn!) står igjen som vinneren av det som har vært et høyt spill som i spenning overgår de fleste såpeoperaer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.