Bugatti vil overgå Porsche Panamera

Bugatti-eierne er også blitt Porsche-eiere. Men det var da ikke Porsche som skulle bygge luksusbiler...?

Bildet er manipulert Foto: Automedia
Bildet er manipulert Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå i opptakten til Frankfurt-utstillingen koker ryktebørsene over - og det råeste av det rå kan bli den kommende firedørs Bugattien - selv om det nå er lite sannsynlig at den skal vises på IAA i september.

Mystisk hekk

Det dukket for et par måneder siden opp et første bilde av hekken på en kommende Bugatti-modell, og Bugatti-sjefen Franz-Josef Paefgen sa til det britiske bilbladet Autocar at det skal vises et konsept i september. Det er imidlertid mulig at det kun skal vises til spesielt interesserte i forbindelse med Bugattis hundreårsjubileum i hjembyen Molsheim i Frankrike.

Goliat vant

De som har fulgt nyhetsbildet i bilindustrien vil vite at Porsche en stund kontrollerte Volkswagen-konsernet takket være en solid aksjepost. Imidlertid snudde konjunkturen til fordel for Volkswagens øvrige eiere, Porsche kom i økonomiske problemer og til slutt var det "Goliat" som beseiret "David", og den sterke mannen i VW, styreformann Ferdinand Piëch (Ferdinand Porsches sønnesønn!) står igjen som vinneren av det som har vært et høyt spill som i spenning overgår de fleste såpeoperaer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer