Business-priser igjen: Unngå sure ekstrakostnader

Bilprisene varierer mye fra det som står i riksannonser til det som faktisk står på tilbudet du får fra bilselgeren. Bilnytt har gjort undersøkelser som avdekker store skjulte prispåslag ved å holde noen av kostnadene unna de veiledende prislistene.

Publisert
Sist oppdatert

Alle bilimportører har nå bekreftet ovenfor Bilnytt at forhandlerapparatet skal selge business-biler til alle kunder uansett om de skal handle privat eller som firmabil. Business-prisene er listepriser på ferdig utstyrte biler inkludert vinterdekk, radio og CD-spiller og i mange tilfeller metallic lakk. Problemet med disse prisene er at marginene for forhandlerne ofte er for små, og at de derfor har forbeholdt disse bilene til firmakunder som er avhengig av komme under en gitt firmabilgrense. Denne praksisen er i strid med retningslinjene for de offisielle listeprisene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) og uttalelser til Bilnytt fra Bilimportørenes Landsforening og Skattedirektoratet. Alle skal kunne kjøpe disse bilene.

Skjulte tillegg

Tilbakemeldingene fra våre lesere tyder også på at flere og flere har fått kjøpe business-biler, men at det fortsatt finnes forhandlere som nekter. I tillegg har det dukket opp en ny løsning for å dekke inn dårlige marginer på disse salgene.

Bilnytt har avdekket store forskjeller i de såkalte frakt-, klargjørings- og registreringsomkostningene. Disse påslagene som forhandleren gjør på importørenes veiledende priser kan nemlig holdes utenom de offisielle prisene. I disse prislistene opprettholdes altså lave og tilsynelatende gode tilbud, mens forhandlerne plusser på inntil 10.000 kroner på prisen til kunden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer