Bygge campingbil selv?

Bygge campingbil?

Kan utløse avgifter og godkjenningsproblemer.

GØY: Det er inspirerende å se folk bygge de utroligste campere på Youtube. Bare sjekk hva som er lov i Norge før du starter. Foto: Henrik Sæther Sørheim
GØY: Det er inspirerende å se folk bygge de utroligste campere på Youtube. Bare sjekk hva som er lov i Norge før du starter. Foto: Henrik Sæther Sørheim Vis mer
Publisert

Det er mange som fikk sansen for Norgesferie i år og planlegger kanskje det samme neste år også.

Like mange opplevde at det var vanskelig å finne hoteller de dagene sola skinte på fjelltoppen du ville klatre opp.

Og samtidig ble kanskje bobildrømmen drept når man så prislappen, og ikke minst størrelsen på bilen i forhold til de trange koselige vestlandsveiene.

Men eventyrlig sommer i Norge kan gjøres langt billigere. Du kan jo bygge en campingbil selv.

Det kan gjøres enkelt og billig, eller dyrt og komplisert.

Billig

Kjøp en varebil og behold skilleveggen mellom førerhuset og varerommet. IKKE installer kokemuligheter eller 220 volts elektrisk anlegg.

Da styrer du unna godkjenninger og avgifter.

Isolasjon

Det som kan være nyttig å isolere bilen. Det blir utrolig kaldt om natta i en blikkboks, og desto varmere i solsteiken. Regnvær blir ekstra bråkete også.

En naken varebil er enkel å isolere med selvklebende isoleringsmatter som man får kjøpt i flere varehus. Er du nevenyttig, skjærer du til tynne bøybare finerplater el. Lignende med en vippesag og limer de opp med Sikaflex eller skrur de opp. Mange bruker panel også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.