Tesla

Bygger terrengutgave av Model 3

Mens du venter på Cybertruck og Model Y.

SKIKKELIG OFFROADER: Med løftesett og skikkelig knastehjul, tar Tesla Model 3 deg frem både til lands og til vanns. Foto: Delta4x4.
SKIKKELIG OFFROADER: Med løftesett og skikkelig knastehjul, tar Tesla Model 3 deg frem både til lands og til vanns. Foto: Delta4x4. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble altfor lenge å vente for tyske Delta 4x4. Firmaet spesialiserer seg på offroad-ombygging av mange typer biler, mest SUV og pick-up, men Teslaen er et bevis på at kreativiteten deres er stor.

De var også involvert i Model 3 Pickup, som plutselig ble hot på nettet i fjor.

Og det er slett ikke noe dårlig valg av bil for oppgaver i terrenget. For selv om Teslaen totalt mangler sperrer og koblinger mellom akslene, eller kanskje nettopp derfor, er den ganske så kapabel i terrenget.

Det er nemlig få som slår de på ESP-system (elektronisk stabilitetskontroll). Siden akslene trekkes av hver sin elmotor, kan man tillate seg langt raskere respons av motoreffekt. Ettersom bremsesystemene er blitt så bra de seneste årene, kan de reagere rekordraskt ved hjulspinn og overfører derfor effekt over til hjul som har grep.

Det er ekstremt viktig for biler med kort fjæringsvei. Da hender det ganske raskt at et hjul blir hengende oppe i lufta.

Model 3 kan være en glimrende for ubrøytede hytteveier og et kult alternativ for deg som vil vise litt muskler.

For det er lenge til vi ser snurten av Cybertruck. Under en samtale med Jay Leno tidligere i år, uttalte Tesla-sjef Elon Musk at bilen bør krympes fem prosent i alle retninger slik at folk får plass til den i garasje eller på parkeringsplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer