Lightyear One

Bygges i Finland, lades av solceller

Finske Valmet har bygd både Saab, Fisker og Porsche. Nå skal fabrikken bygge denne elbilen, som skiller seg ut på flere måter.

ELBIL: Denne bilen skiller seg ut på flere måter. Video: Lightyear One. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lightyear heter et nytt, nederlandsk elbil-selskap. One heter den første modellen de har utviklet. Nå er den klar for produksjon og det skal skje i Finland. Nylig inngikk Lightyear en avtale med Valmet Automotive, som tidligere har bygd blant annet Saab 93 Cabriolet, Porsche Boxter og Mercedes A-klasse. Også norske Think skulle bygges der etter at den flyttet fra Aurskog. Etter bare noe få eksemplarer var imidlertid Think konkurs.

- Vi er glade for å ha funnet en produksjonspartner som kan bygge denne eksklusive elbilen sammen med oss, sier sjefen for Lightyear, Lex Hoefsloot i en pressemelding.

Bruker lite strøm

Ifølge avtalen, skal fabrikken bygge den første prototypen tidlig neste år. I midten av 2022 skal produksjonen av til sammen 946 Lightyear One settes i gang.

Under avdukingen av bilen, forklarte Hoefsloot hvorfor målet er å bygge verdens mest energi-effektive elbil:

- Å få ned energiforbruket for hvert kjørte kilometer, gjør de mulig å få lengre rekkevidde ut av et mindre batteri. Siden batteriet er den dyreste delen av en elbil, betyr det igjen at vi kan ha en lavere pris på bilen ut til kundene, sa Lightyear-sjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.