Bygget i Drammen

Tro det eller ei, vi har bilproduksjon i Norge.

Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arctic Trucks er mest kjent for å bygge om Toyota Land Cruiser og Hilux fra å være ganske ordinære samlebåndsbiler til å bli større og mer kapable firehjulstrekkere av den gigantiske sorten. Vel, de bygger selvfølgelig ikke hele bilen, men de har likevel et utrolig antall timer på hver enkelt bil.

Vårt første møte med Land Cruiser V8

Gullfuglen

I flere år har Arctic Trucks jobbet med ombygging av biler for forskjellige funksjoner og formål, også til militære bruksområder. Nå har de på mange måter skutt gullfuglen, og inngått en avtale med det norske forsvaret, som til å begynne med er verdt godt over 130 millioner kroner. For en bedrift som Arctic Trucks utgjør dette flere års normal omsetning.

Arctic Trucks klar med Hilux

Lettpansret V8

Bilen det i første omgang er snakk om er en arbeidsversjon av Land Cruiser V8. Dette er biler som er laget for røft bruk, hvor mye av det sofistikerte luksusutstyret er borte. Bilene kjøpes inn til Drammen gjennom Toyota Norge, for deretter å sendes over til Arctic Trucks for ombygging. Bilene selges deretter ferdig ombygget til Forsvaret. Noen standard pakke finnes egentlig ikke, og Forsvaret spesifiserer hver bestilling etter behov. I første omgang er det snakk om 53 biler som skal bygges om. Kjøretøyene defineres som lette nyttekjøretøy, og skal bygges om etter spesifikasjon. Dette innebærer også lett pansring, en jobb som gjøres i tett samarbeid med SVOS i Tsjekkia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer