Legendarisk bilmerke får nytt emblem

Bytter logo

Snart må du nok kikke én ekstra gang på bilene for å se hvilket merke det er.

BYTTER LOGO: Franske Renault bytter ut den gamle logoen sin til fordel for en ny diamant, på alle nye biler fra og med 2024. Video: Renault Vis mer
Publisert

Renault er kanskje ikke bilmerket som får fram spyttproduksjonen og sikkelet fra munnen din, men det franske bilmerket er likefullt en av verdens giganter innen det de driver med.

Firmaet ble grunnlagt i Paris-forstaden Boulogne-Billancourt, av brødrene Louis, Marce og Fernand Renault tilbake i 1898 - for 123 år siden. De fikk først suksess innen motorsport, før de begynte å levere biler til drosjenæringen i hovedstaden.

RENAULT ZOE: Denne er blant tidenes bestselgende elbiler i Norge - ofte benyttet innen kommersielt utleie og i offentlige instanser. Foto: Øystein B. Fossum
RENAULT ZOE: Denne er blant tidenes bestselgende elbiler i Norge - ofte benyttet innen kommersielt utleie og i offentlige instanser. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer

Selger godt i Norge

Siden har Renault forblitt en av verdens største produsenter av biler. Småbilen Renault Clio hadde innen 2016 solgt godt over 12 millioner biler, og markerte seg med det som tidenes 18. mest solgte bilmodell gjennom tidene.

Og motorsportsatsingen har blitt videreført, hvorpå det franske bilmerket har vunnet både fører- og konstruktørmesterskapet i Formel 1 flere ganger.

Her hjemme har bilprodusenten i dag mest suksess med elbilen Renault Zoe. Til dags dato har de levert ikke mindre enn 14 447 eksemplarer av de små og rimelige elbilene til det norske markedet - mange av dem innen bildeling og til bruk innen kommersielle tjenester.

Mest solgte elbil i Norge

# Modell Antall
1.Nissan Leaf66 789
2.Volkswagen Golf47 658
3.Bmw I328 533
4.Tesla Model 325 271
5.Tesla Motors Model S21 123
6.Kia Soul20 845
7.Audi E-tron16 955
8.Renault Zoe14 447
9.Tesla Motors Model X13 833
10.Hyundai Ioniq11 912

Renault Zoe er til dags dato den åttende mest solgte elbilen i Norge, siden elbilenes inntog. Kilde: Elbilstatistikk

Bytter logo

Men som alle store merkevarer har Renault nå bestemt seg for å endre logoen sin - noe de for så vidt har gjort flere ganger tidligere også, faktisk så mange som 13 ganger. Fra og med 2024 vil en retro versjon av produsentens diamant-logo plasseres på alle de nye bilene deres. Denne skal være inspirert av selskapets historie og fortid.

Den nye logoen ble avslørt tidligere i år på prototypen av den nye elbilen Renault 5, som innen 2025 skal bli en rimelig kompakt kombi. Designsjef Giles Vidal bekrefter at den nye logoen vil være på plass i fronten på de nye bilene.

– Diamanten er en av de mest anerkjente figurene i verden - også i bilens verden. Det er en enkel geometrisk form, med en sterk og kraftig identitet. Utfordringen var å fornye denne formen ved å gi den mening, sammen med nye, moderne verdier for å projisere merkevaren inn i fremtiden, forklarer Vidal ifølge britiske Autoexpress.

– På grunn av entusiasmen og den veldig positive tilbakemeldingen vi fikk på logoen på Renault 5 bestemte vi oss for å lansere den, fortsetter han.

Franskmennene viste fram den den nye diamanten første gang på konseptbilen Renault 5 tidligere i år, før logoen egentlig var offisiell. Foto: Renault
Franskmennene viste fram den den nye diamanten første gang på konseptbilen Renault 5 tidligere i år, før logoen egentlig var offisiell. Foto: Renault Vis mer

Byttet diamant ni ganger

Diamanten ble en del av Renault tilbake i 1925. Siden har det blitt gjort endringer på denne ikke mindre enn ni ganger, før det i 2024 blir den tiende gangen. Diamanten ble ordentlig tydeliggjort først i 1992, med merkenavnet plassert under den firkantede figuren.

Renault mener en enklere todimensjonal logo vil vises bedre digitalt, enn dagens 3D-logo, ved at den nye vil muliggjøre blant annet videoanimasjon.

Første bil ut med denne logoen skal være den helelektriske crossoveren Renault Megane, som vil bli avduket senere i 2021, før salget trolig begynner allerede neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer