C-1 - en elektrisk fremtidsdoning?

Her sitter du trygt og tørt, og kjører helt miljøvennlig.

NYTT PÅ VEIEN: C-1 vil revolusjonere måten vi transporterer oss på i storbyene, mener Lit Motors. Foto: Lit Motors
NYTT PÅ VEIEN: C-1 vil revolusjonere måten vi transporterer oss på i storbyene, mener Lit Motors. Foto: Lit Motors Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nei, den er ikke like tøff som en skikkelig motorsykkel, men Lit Motors C-1 er et kjøretøy for fremtiden, skal vi tro produsenten.

C-1 er noe så pussig som en motorsykkel med tak, som ved hjelp av gyroskopiske stabilisatorer balanserer av seg selv - også når den står stille.

Inni er det plass til to passasjerer, og kjøretøyet styres med et vanlig ratt. I tillegg er doningen utstyrt med kollisjonsputer, et dashbord og klimaanlegg.

Sjekk også denne el-motorsykkelen

Urbant kjøretøy

C-1 er tiltenkt bybruk, og ment å brukes på småturer til og fra jobb, eller hvis man skal innom butikken. Men det må vel være bare litt shopping, for det er ikke veldig mye rom for handleposer i kjøretøyet.

Den San Fransisco-baserte produsenten, Lit Motors, regner med å lansere C-1 for salg i løpet av 2014, og mener at doningen vil koste rundt 100.000 kroner når produksjonen er oppe og går.

Merk dog at dette er prisen på det amerikanske markedet. Hva det eventuelt ville koste å få en slik til Norge, og om den blir godkjent for bruk på norske veier, er uvisst. Men siden den er elektrisk burde man jo slippe unna de verste avgiftene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer