Cadillac Elmiraj viser nye designtakter

Cadillac holder seg bevisst unna retro-referanser, men vi kan ikke la være å tenke Eldorado.

NESTE ELDORADO? Det var under et spesielt arrangement i New York Cadillac viste Elmiraj Concept. Den ble deretter vist på bilutstillingen i Frankfurt som ble avholdt nylig. Dette er en svær bakhjulsdrevet to-dørs kupé som skal vise hvordan Cadillac ser for seg sin fremtid innen luksusbiler. Motor: "bare" en 4.5-liter twin turbo V8 med i overkant av 500 hester. Foto: Cadillac News Photo
NESTE ELDORADO? Det var under et spesielt arrangement i New York Cadillac viste Elmiraj Concept. Den ble deretter vist på bilutstillingen i Frankfurt som ble avholdt nylig. Dette er en svær bakhjulsdrevet to-dørs kupé som skal vise hvordan Cadillac ser for seg sin fremtid innen luksusbiler. Motor: "bare" en 4.5-liter twin turbo V8 med i overkant av 500 hester. Foto: Cadillac News Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eldorado er et modellnavn som får rygghårene til å reise seg hos 50 og 60-talls-nostalgikere og Amcar-entusiaster.

Navnet henspeiler på en kjempemessig luksuskupé som levde i flere generasjoner fra første utgaven ble lansert i 1953. Designet var det Harley Earl som sto bak, mer berømt for å ha tegnet Corvette.

En meget spesiell Corvette Stingray

Fra Eldorado til Elmiraj

Cadillac Eldorado var en svær luksuskupé - her en 570 centimeter lang 1972-modell. Foto: Wikimedia Commons
Cadillac Eldorado var en svær luksuskupé - her en 570 centimeter lang 1972-modell. Foto: Wikimedia Commons Vis mer


Det er vanskelig ikke å tenke på nettopp den når Cadillac nå viser fram sin konseptbil Elmiraj. Den relativt lange pressemeldingen som ble sendt ut inneholder påfallende lite av konkret informasjon, men vi finner designen interessant nok til å tale for seg selv. Linjeføringen oser luksus, og 22-tommers felger indikerer konseptbil. Smarte løsninger som forseter som automatisk glir 30 centimeter fram for å gi adgang til passasjerene bak, kan derimot overføres til produksjon.

500 hester +

Konseptbilen er ikke bare et tomt, om enn spektakulært, skall. Den er utstyrt med en V8-motor på 4,5 liter. I forhold til de romlende V8-motorene med fra syv og opp til gedigne 8,2 liter slagvolum fra tidligere tider høres det kanskje beskjedent ut, men med denne under det lange panseret, yter Elmiraj minst 500 hestekrefter. Dessuten har den et massivt dreiemoment på 678 newtonmeter.

Cadillac med Tesla-konkurrent


Stor bil

Også dimensjonene er nesten moderate i forhold til Eldorado, selv om 520 centimeter i lengden må sies å kvalifisere til full størrelse-begrepet. Det er i det minste mer enn standard Mercedes S-klasse og BMW 7-serie. Elmiraj er for øvrig 193 centimeter bred, men bare 139,7 centimeter høy. Bilen er en moderne lettvektskonstruksjon, og klokker inn med en vekt på bare 1.814 kilo.

Se hvordan det går når en variert samling eksperter lager konseptbil!

Viser vei

Elmiraj som sådan kommer nok ikke i produksjon, men den viser spennennde takter når det gjelder hvordan Cadillac ser for seg design-utviklingen fremover. De presiserer at mye av det vi ser her vil være å finne på kommende produksjoner fra selskapet, som satser på igjen å få et skikkelig grep på premium-markedet i Nord-Amerika.

Video:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer