Cadillac ELR produseres

Hvem sier at en miljøvennlig bil ikke kan være tøff?

Cadillac ELR produseres
Publisert
Sist oppdatert

Vi kan ikke skryte av veldig stort salg av Cadillac i Norge, dessverre. Merket ble som kjent ofret i USA for å bli GM sitt europeiske brand. Så kom finanskrisa, den forrige. Nå står Norge uten offisiell importør, og jeg gjentar – dessverre.

Bybilen fra Cadillac

Nære slektninger

I en pressemelding forteller Cadillac at ELR nå skal produseres. ELR er et godt eksempel på en bil vi gjerne skulle hatt. Vi så den første gang i Detroit i 2009, og ble umiddelbart betatt av bilen som den gang het Cadillac Converj Consept. Den lignet en kupéversjon av CTS, som i seg selv var frekk nok. Allerede da ble bilen lansert som Cadillac sin versjon av Chevrolet Volt, som i Europa også er kjent som Opel Ampéra. Både Volt og Ampéra er spennende nok, men Cadillac ELR byr unektelig på noe spesielt når det gjelder designen, både utvendig og innvendig.

Her er flere bilder av ELR:

Mangler kapasitet

Vi er overrasket over at det har tatt så lang tid å få en bekreftelse på at ELR faktisk skal i produksjon. Det har blant annet med produksjonskapasitet å gjøre. ELR skal kjøre på så godt som hele teknologien til Volt, og spiser dermed av kapasiteten som allerede er for liten. Cadillac melder likevel at bilen skal i produksjon med det aller første, og at vi skal få vite endelige spesifikasjoner og priser i nærmeste fremtid. Det lukter Frankfurt Motor Show i september. Cadillac som spiser diktatorer til frokost

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer