Ny elektrisk SUV med super kapasitet:

Cadillac med
Tesla-rival i 2022

Og det ryktes om en enorm rekkevidde.

CROSSOVER: Her er den nye, elektriske amerikaneren som skal gå i strupen på Tesla. Cadillacen skal greie 64 mil under optimale forhold. Foto: Cadillac
CROSSOVER: Her er den nye, elektriske amerikaneren som skal gå i strupen på Tesla. Cadillacen skal greie 64 mil under optimale forhold. Foto: Cadillac Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GM har jobbet med sin nye plattform BEV3, en plattform de selv hevder skal bli helt ledende innen elbil.

Plattformen vil bli å finne på en rekke rimelige elektriske personbiler i forskjellige størrelser. I tillegg skal den brukes til både pickuper og større SUV-er.

Først ut er giganten Escalade, som skal bli helelektrisk. Men i kulissene har Cadillac jobbet med en bil som virkelig kan sørge for spenning i norsk hverdag.

Denne nye elektriske Cadillacen blir en crossover - som er ment å gå i kamp mot Tesla Model X, Audi e-Tron, Mercedes-Benz EQC og Jaguar i-Pace.

20 nye elbiler før 2023

Bilen skal være basert på den nye BEV3-arkitekturen. Og kilder i GM har avslørt at den skal komme allerede i 2022.

EL-SUV: Gigant-SUVen Cadillac Escalade, som er rappernes favoritt over dammen, skal også elektrifiseres. Foto: Cadillac
EL-SUV: Gigant-SUVen Cadillac Escalade, som er rappernes favoritt over dammen, skal også elektrifiseres. Foto: Cadillac Vis mer

Tidligere har General Motors lettet på sløret og sagt at Hummer skal gjenoppstå – i elektrisk utgave.

Nå ser det ut som om BEV3-prosjektet virkelig skal skyte fart når Cadillacs nye elbil, som fremdeles er uten navn.

Rekkevidde 641 kilometer!

En anonym kilde hos entusiast-nettstedet Cadillac Society hevder at Cadillacs ingeniører forventer en enorm rekkevidde.

Luksus-SUV-en skal kunne nå den magiske 400 mile-grensen (641 kilometers rekkevidde). Dette er ikke WLTP-standard, men snarere den noe strengere amerikanske målemetoden EPA.

Tesla-sjefen Elon Musk sa i sommer at «det er ikke lenge til vi har en bil med rekkevidde på 400 miles». Om det blir Tesla eller Cadillac som bryter den barrieren først, blir spennende å se.

Hvis Cadillac skulle greie det, vil den i så fall ha en rekkevidde som vil gi Tesla Model X – som for tiden leder an i SUV-klassen med 505 kilometers rekkevidde – kamp til døra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer