Cadillac roadster

På størrelse med Mercedes SL, og med krefter til å kjøre fra det meste er Cadillac klar for et nytt forsøk i Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Bergheim Support AS som ifølge Bilnytt skal håndtere Cadillac i Norge. Bilene vil bli solgt gjennom seks Bergheim-forhandlere og hos 18 Opel-forhandlere. Ved siden av CTS som allerede er i Norge vil det dukke opp flere modeller i fremtiden. Først ut er luksusroadsteren XLR.

Toseter på 4,5 meter

1.654 kilo og 451 centimeter til tross, en 4,6-liter V8 på 320 hestekrefter sørger for at det går unna. 0-97 km/t på 5,8 sekunder betyr vel at den skal klare den europeiske standarden på under 6 sekunder. Dreiemomentet er også i orden med 420 Nm ved 4.400 o/min.

En femtrinns automatgirkasse skal sørge for fornuftig forhold mellom turtall og hastighet. Standarddekk- og felgkombinasjon er 235/50-18.

Det er også mulig at det dukker opp en mindre og mer avgiftsvennlig V6-motor som leverer 240 hestekrefter.

Brettetak

Den kantete formen er blitt en kjennetegn for nye modeller fra Cadillac, og på en måte bringer det designen nærmere det vi er vant til her i Europa. Også Cadillac har gått for en løsning med ståltak som bretter seg sammen.

Store bilder finner du her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer