Cadillac som spiser diktatorer til frokost

Hva i all verden har spionfotografene kommet over her?

Dette monsteret er en åttehjulsdrevet ASV, en prototype oppdaget av våre spionfotografer på åpen vei i USA. Foto: Automedia
Dette monsteret er en åttehjulsdrevet ASV, en prototype oppdaget av våre spionfotografer på åpen vei i USA. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette kjøretøyet bærer registreringsskilter fra delstaten Michigan i USA og det var en spionpatrulje fra Automedia som oppdaget den - på offentlig vei - og fotograferte den. Men som Automedia-folkene sier: "Vi er ikke denslags spioner".

ASV

Riktignok har både de og vi sett såkalte ASV-er før, men ingen som denne. ASV står for øvrig for Armored Security Vehicle eller pansret sikkerhetskjøretøy. Denne ser ut som den ideelle maskinen å sette inn mot diktatorer verden rundt, ifølge spionfotografene.

Prototype

Automedia har brakt på det rene at det dreier seg om en prototype og at produsenten er den samme som lager V-serie kommandobiler, nemlig Cadillac Gage - et datterselskap av Textron Marine & Land Systems Company, for dem som måtte være spesielt interesserte. Det er altså ikke samme Cadillac som den bedre kjente og lett fallerte produsenten av premium-biler.

Åttehjulstrekk

LITT MER BESKJEDEN: Cadillac Gage V-150 kommandokjøretøy, her i Saudi-Arabia.
LITT MER BESKJEDEN: Cadillac Gage V-150 kommandokjøretøy, her i Saudi-Arabia. Vis mer


Navnet på denne "bilen" kjenner vi ikke, men den skal visstnok erstatte den aldrende V-serien, hvis V-100 og V-150-kjøretøyer er velkjente fra militære operasjoner og spesialinnsats-arenaer over hele verden. Det er en massiv kar, som vi ser, og den trekker på alle åtte hjul.

Motor?

Automedia kan ikke fortelle oss hva slags motorisering som lurer inne i monsteret, men at den kan utstyres med maskingevær, kanoner, granatkastere og missilsystemer, er hevet over tvil.

Vi tviler imidlertid på om den er praktisk nok til å bli en hytteeier-favoritt her til lands, uansett hvor ulendt terreng hytta måtte befinne seg i. Den jevne folke-SUVen er og blir et mer hendig alternativ.

Flere bilder:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer