Cadillac som spiser diktatorer til frokost

Hva i all verden har spionfotografene kommet over her?

Dette monsteret er en åttehjulsdrevet ASV, en prototype oppdaget av våre spionfotografer på åpen vei i USA. Foto: Automedia
Dette monsteret er en åttehjulsdrevet ASV, en prototype oppdaget av våre spionfotografer på åpen vei i USA. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette kjøretøyet bærer registreringsskilter fra delstaten Michigan i USA og det var en spionpatrulje fra Automedia som oppdaget den - på offentlig vei - og fotograferte den. Men som Automedia-folkene sier: "Vi er ikke denslags spioner".

ASV

Riktignok har både de og vi sett såkalte ASV-er før, men ingen som denne. ASV står for øvrig for Armored Security Vehicle eller pansret sikkerhetskjøretøy. Denne ser ut som den ideelle maskinen å sette inn mot diktatorer verden rundt, ifølge spionfotografene.

Prototype

Automedia har brakt på det rene at det dreier seg om en prototype og at produsenten er den samme som lager V-serie kommandobiler, nemlig Cadillac Gage - et datterselskap av Textron Marine & Land Systems Company, for dem som måtte være spesielt interesserte. Det er altså ikke samme Cadillac som den bedre kjente og lett fallerte produsenten av premium-biler.

Åttehjulstrekk

Navnet på denne "bilen" kjenner vi ikke, men den skal visstnok erstatte den aldrende V-serien, hvis V-100 og V-150-kjøretøyer er velkjente fra militære operasjoner og spesialinnsats-arenaer over hele verden. Det er en massiv kar, som vi ser, og den trekker på alle åtte hjul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer