Camping eller glamping?

Det finnes forskjellige former for ferie. Dette er løsningene for spesielt interesserte.

Bobil for de med ekstreme lyster, og som tør å realisere de største drømmene.                 Foto: Fred Magne Skillebæk
Bobil for de med ekstreme lyster, og som tør å realisere de største drømmene. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferien er for mange årets høydepunkt. Andre benytter helgene til å leve ut sine interesser og fantasier, mens en liten gruppe mennesker flagger fullstendig ut og drar sin vei.

Felles for alle disse er at de som regel trenger et sted å oppholde seg i disse periodene, og ikke alle har ei hytte å ty til. Ikke alle ønsker det heller.

Her er noen alternativer.

Les mer: Bobilsalget tar av

Hus på hjul

De med størst budsjett og lengst ferie, eller strengt tatt de som ikke trenger jobbe lenger, kan lett kjøpe seg et hus på hjul. Det betyr ikke at det er en bobil i ordinær forstand, for de villeste vil mye mer enn å kjøre fra campingplass til campingplass.

Et knippe mennesker lever ut livet ved å kjøre deler av, eller hele jorda rundt. Da må det mer hardfør redskap til, og et ekspedisjonsfartøy er tingen.

Se også verdens heftigste bobil?

På nivå med en middels stor leilighet

Disse finnes i små og store varianter, og du kan få drift på alt fra to til seks hjul. Fremkommelighet og hardførhet er to viktige stikkord.

Disse er også laget for å være kunne være langt unna bebodde områder i lang tid, og de må tåle en støyt. Ikke bare bilen i seg selv, men også boenheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer