Volkswagen med ny California

Campingbil-legenden opp en størrelse

VW kom tidlig på markedet med en camping-versjon av den opprinnelige folkevognbussen. Siden har California-versjonene av Transporter-modellene fortsatt å ha suksess. Nå kommer den i ekstra stor versjon.

FOR FRILUFTSFOLKET: Camper-biler fra Volkswagen har vært blant oss i over 65 år. Nå viser nyttekjøretøy-divisjonen til den tyske giganten VW California XXL, en konseptbil basert på VW Crafter, i anledning caravan-messen i Düsseldorf. Foto: VW
FOR FRILUFTSFOLKET: Camper-biler fra Volkswagen har vært blant oss i over 65 år. Nå viser nyttekjøretøy-divisjonen til den tyske giganten VW California XXL, en konseptbil basert på VW Crafter, i anledning caravan-messen i Düsseldorf. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bobil er populært som aldri før, tanken på å kunne reise rundt med «huset på ryggen» som en snegle (selv om kjøretøyene er både kraftigere og raskere enn før), tiltaler stadig flere.

Og det er blitt enklere å være bobil-eier. Salget hadde allerede nådd nye høyder i 2014, og så ble det i tillegg lempet på tungvinne regler i 2015 og året etter ble bompasseringene rimeligere og EU-kontrollreglene gjort mindre strenge for de store bobilene.

VWs campingbil-arv

Denne VW-nyheten vises i anledning årets store Caravan-messe i Düsseldorf, som er det store møtestedet for bobil - og campingfrelste fra hele Europa. Volkswagen har en helt spesiell arv å ta vare på når det gjelder campingbiler og den akter de å fortsette å ta vare på - og utnytte i markedet.

Det startet forsiktig rett etter lanseringen av den første folkevognbussen i 1950 og etterhvert ble konseptet modent. Det ble populært med bilferie under det økonomiske mirakelet på 50-tallet og argumentet «reis og ta med ditt eget hotell» overtalte stadig flere til å kjøpe en VW-camper, som den da ble kalt. På slutten av 50-tallet var produksjonen av konverteringer fra Westfalia-fabrikken oppe i 10 campere om dagen. Ti år senere var det ti ganger flere ...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer