Campingvogn: Vårpleietipsene

Kong Vinter har abdisert for denne gangen, og sommeren står for tur. Det er tid for å trekke presenningen av campingvogna og gi seg i kast med vårpussen.

Campingvogn: Vårpleietipsene
Publisert

Vær og vind tærer på, og campingvogna som kanskje var i tipp topp stand da du parkerte den for vinteren har forfalt. Men med noen enkle håndgrep kan du igjen få vogna til å skinne - samtidig som du forsikrer deg om at vogna er i god stand rent teknisk.

Høytrykkspyler kan skade

Selv om du er vant med å bruke høytrykksspyleren på bilen, skal du være varsom med å bruke den på campingvogna - det høye trykket kan nemlig skade vogna. Det beste er å bruke en god gammeldags hageslange når du spyler. Heller ikke vaskemidler som inneholder løsningsstoffer bør brukes, de kan nemlig skade tetningsmassen som er brukt i skjøter og sammenføyninger.

Vinduene i en campingvogn er laget av acrylplast, og er derfor lette å ripe opp. Når du vasker vinduene må du derfor sørge for at du bruker en ren klut og masse vann. I vaskevannet kan du gjerne bruke noen dråper oppvaskemiddel, men aldri kjemiske vaskemidler eller vaskepulver. Rett heller ikke vannstrålen direkte mot vinduene, ventilene og lukene.

Ty til smøring

Når vognen er vasket og ren bør du smøre den opp. Alle bevegelige stag, wirer og ledd bør du forsyne med noen dråper olje. Glem heller ikke niplene på draget hvor du må bruke fettpresse, ta av gummimansjetten på draget og se etter at det er nok fett på trekkstangen. Kryp også under vogna og smør akselen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.