Carbon Motors: Politibil fra skrætsj

De har bestilt 240.000 motorer fra BMW - men nå trenger de penger.

Dette er E7, noe så spesielt som en bil som er utviklet fra scratch som politibil, noe produsenten hevder er det eneste rasjonelle og vil redusere kostnader og utslipp. Foto: Carbon Motors
Dette er E7, noe så spesielt som en bil som er utviklet fra scratch som politibil, noe produsenten hevder er det eneste rasjonelle og vil redusere kostnader og utslipp. Foto: Carbon Motors Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dermed går Carbon Motors til det drastiske skritt å publisere et åpent brev til Obama-administrasjonen, der de forsøker å overbevise USAs utøvende makthavere om nødvendigheten av å innvilge et lån på vel 300 millioner dollar (per i dag cirka 1,8 milliarder norske kroner).

Carbon Motors ble grunnlagt i Los Angeles i 2003 av en tidligere politimann og en eks-Ford-sjef. I dag er selskapet basert i Indiana. Politibilprosjektet og konseptbilen ble presentert første gang i 2007.

Statsgarantert lån

Carbon Motors leverte inn søknad om nevnte lån for to år siden. Det dreier seg om et såkalt ATVM-lån (Advanced Technology Vehicle Manufacturing program - program for produksjon av høyteknologiske kjøretøyer). Det er det amerikanske energidepartementet som tilbyr lånene etter et program som i sin tid ble etablert av Bush-administrasjonen og videreført av Obama-administrasjonen. Og nå henvender altså Carbon Motors seg til presidentens kontor for å komme i mål.

Ineffektivt i dag

Hovedargumentet til den ambisiøse politibilprodusenten er at regjeringen, ved å innvilge finansieringen, på den måten vil bidra til at staten sparer betydelige summer. Dette er basert på at det er forferdelig dyrt og ineffektivt å etterutstyre vanlige produksjonsbiler som politibiler, slik det gjøres i dag. Carbon Motors hevder at kostnadene på lokalnivå, på delstatsnivå og på føderalt nivå tilsammen vil utgjøre rundt regnet 100 milliarder dollar over en tiårsperiode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer