Cayenne-killer fra Jeep

Før Porsche er på plass med heftigere Cayenne Turbo og Mercedes-Benz får ut nye ML 63 AMG vil overraskende nok Jeep stille med den kvikkeste SUVen.

Publisert
Sist oppdatert

For i pressemeldingen fra DaimlerChrysler skryter de av at den amerikanske sprinten, 0-60 mph, skal være unnagjort på under fem sekunder. Sannsynligvis vil det bety 0-100 km/t på rundt 5,4 sekunder, en øvelse Porsche Cayenne Turbo bruker 5,6 sekunder på og BMW X5 4,8iS A bruker 6,1 skunder.

SRT

Det er en Grand Cherokee-variant av SRT-8-motoren som gir kraftressursene. Dette er en 6,1-liters V8-motor som yter 415 hestekrefter ved 6.200 omdreininger. Dreiemomentet er 569 Nm ved 4.800 o/min. Sannsynligvis er det den litt lavere vekten som gir Grand Cherokee overtaket på Cayenne Turbo fra start, for tyskeren stiller med mer effekt og større dreiemoment, 450 hestekrefter og 620 Nm.

SRT (Street an Racing Tecnology) jobber med flere modeller i Chrysler gruppen, og felles for modellene som får SRT i modellbetegnelsen er at de blir sprekere. Det jobbes også med kjøreegenskapene, og for Jeepen sin del har den blitt senket og fått oppgraderte bremser fra Brembo.

Fjerde 4WD

SRT har også videreutviklet firehjulsdriftsystemet, og det betyr at Grand Cherokee kommer med fire forskjellige firehjulsdriftsystemer. I Grand Cherokee SRT vil forhjulene under normal kjøring kun ha tildelt mellom fem og ti prosent av kreftene. Også ESP-systemet er jobbet med, og optimert for bilen som er utstyrt med 20-tommers felger fra fabrikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer