Cherokee tilbake

Den, i amerikanske målestokk, bitte lille Jeep Cherokee kommer tilbake til Europa.

Publisert
Sist oppdatert

Cherokee var på 90-tallet en av de vanligste SUVene i Norge, og den firkantede og ganske nette bilen solgte spesielt godt som varebil. For tiden har Jeep enda mindre modeller på markedet, tvillingene Patriot og Compass.

Dagens Cherokee, den med de runde lyktene, har imidlertid ikke vært på importørens prislister på noen år – og det ser ut som neste generasjon heller ikke vil bli tatt inn. Det er litt synd, Cherokee er nemlig den minste Jeepen med skikkelige terrengegenskaper, og størrelsen burde passe godt i Norge.

Det er den store dieselmotoren på 2,8 liter og med 163 hestekrefter i dagens versjon som gjør at importøren tror bilen blir for dyr for Norge.

Minste tøffing

Med kun åtte centimeter forskjell i lengde til lillebror Compass/Patriot kan Cherokee virke noe kannibalistisk i størrelse. Den store forskjellen ligger imidlertid ikke i størrelse, men egenskaper. Der småsøsknene kun er utstyrt med et enkelt firehjulsdriftssystem, har Cherokee full pakke med lavgir for mer ekstrem terrengkjøring.

Cherokee med dieselmotor kan enten leveres med en sekstrinns manuell girkasse, eller en femtrinns automat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer