Chevrolet Bolt, ikke Volt

Endelig en elbil med god rekkevidde.

NYLANSERT: Chevrolet Bolt ble lansert på bilmessen i Detroit i midten av januar.  Foto: Chevrolet
NYLANSERT: Chevrolet Bolt ble lansert på bilmessen i Detroit i midten av januar. Foto: Chevrolet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja da, vi har Tesla Model S som også byr på god rekkevidde, men Model S er en alt for stor bil for veldig mange. Norges mest solgte bil er VW Golf, som dermed definerer størrelsen på den bilen flertallet er ute etter. Matpakkependlerne trenger derfor en bil som er mindre enn Model S, men den må gjerne ha lengre rekkevidde enn Nissan Leaf og VW e-Golf.

Nå lover GM at de skal lage det kundene trenger. Vi ønsker derfor Chevrolet Bolt velkommen.

Foreløpig er Bolt en konseptbil, og vi kan tidligst forvente et endelig resultat på markedet en gang etter 2017, kanskje nærmere 2020.

Allerede priset

Bilen skal koste 30,000 dollar, og dermed er krigen i gang. For også Tesla skal lansere en mindre og billigere bil, en bil som først ble omtalt som Model E, men i ettertid er omdøpt til Model 3.

Da Elon Musk fikk høre om Chevrolet Bolt parerte han øyeblikkelig med å si at Model 3 uansett skal bli billigere enn Bolt.

Det betyr at han allerede nå må redusere prisen på Model 3, etter at han i forkant av Detroit Motor Show annonserte at den skulle koste 35.000 dollar. Nå skal han altså under prisen av Bolt, som er annonsert til 30.000 dollar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer