Chevrolet Corvette Z06

Dodge Viper SRT10 og Chevrolet Corvette Z06 har nå nærmest like effekttall. Begge bilene har 500 hestekrefter, mens Corvette har 657 newtonmeter og Viper har 712.

Publisert
Sist oppdatert

Det er nok ikke tilfeldig at også Chevrolet valgte å vise sin nye supersportsbil på den store bilutstillingen i Detroit (NAIAS). Siden Dodge viste sin Viper med tak måtte Chevrolet også på banen for ikke havne i glemmeboken. Corvette Z06 er den raskeste og sterkeste serieproduserte Corvette-modellen noen gang.

Kul motor

Motoren i Z06 har hele 7 liters slagvolum. På tross av det er ikke dette en motor som baserer seg på en såkaldt big-block. Motoren er en small-block, og et så stort slagvolum har aldri blitt produsert i small-block tidligere. Det er ingen finurlige oppfinnelser som er tatt i bruk denne gangen heller. Motoren er av god gammel amerikansk konfigurasjon. Her finnes det for eksempel ikke overliggende kamaksler. En kamaksel ligger mellom sylinderblokkene og åpner ventilene via støtstenger og vippearmer. Det er kun to ventiler per sylinder. Noe av innmaten i motoren er produsert i titan, blant annet støtstengene og innsugsventiler. Nøyaktige tall på ytelser er ikke oppgitt, men Chevrolet sier 0 til 100 på under fire sekunder og en toppfart på over 300 kilometer i timen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer