Chevrolet med Corolla-konkurrent

Chevrolet viser en ny sedan i kompaktklassen.

Publisert
Sist oppdatert

Sedaner i kompaktklassen er fortsatt ganske sjelden kost her til lands, men noen kjente navn finner vi likevel i denne klassen. Både Toyota Corolla og Volkswagen Jetta er fine biler som ikke står tilbake for sine kombisøsken ved navn Auris og Golf. Også nye Mitsubishi Lancer Sports Sedan faller inn blant disse bilene.

Nå skal altså Chevrolet også prøve seg. Bilen heter Cruze og er 460 centimeter lang. Det er noe lengre enn de andre i denne klassen.

Her kommer jeg

Designmessig gjør den også inntrykk, mest på grunn av den digre, svulmende grillen og de store frontlyktene. På sidene preges Cruze av en ganske skarp skulderlinje som ender i noen solid dimensjonerte baklykter. Totalt sett virker den kanskje litt klumpete, men det får den også til å fremstå litt større enn den egentlig er. Og særlig diskré er den ikke.

Tre motorer

Motormessig kommer det to bensinmaskiner og én dieselmotor. De to førstnevnte er en 1,6-liter med 112 hester og en 1,8-liter med 140 hester. Dieselmotoren er litt kraftigere med et slagvolum på 2,0 liter og en ytelse på 150 hestekrefter og 320 newtonmeter. To girkasser blir for øvrig tilgjengelige, en manuell femtrinnskasse og en sekssteget automatkasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer