Chevrolet: Retro-pickup settes i produksjon

Audi har sin TT, BMW har Z3, Chrysler har PT Cruiser og Volkswagen har New Beetle. Snart kan også Chevrolet tilby en skikkelig designer-bil.

Publisert

Det er bare ti måneder siden designavdelingen hos Chevrolet tegnet bilen med det ambisiøse navnet Super Sport Roadster (SSR). Tre måneder senere ble bilen vist på 6960">bilmessen i Detroit, der DinSide var tilstede. Nå har den amerikanske bilfabrikanten bestemt at den spesielle pickupen skal settes i produksjon.

Retro, men moderne

Det spesielle med SSR er at bilen har et moderne utseende, samtidig som den har umiskjennelige nostalgiske trekk fra 1940- og 1950-tallet. De utbygde skjermene er brede og matches av store aluminiumsfelger, 19-tommere bak og 18-tommere foran. Panseret er svært buet, og minner om fronten på en gammel Boble. Også frontlyktene er karakteristiske, fordi de deles på midten av en lang Chevrolet-logo. Det samme gjelder forøvrig baklytene.

Nedfellbart ståltak

SSR er i utgangspunktet en pickup, men det er nok de færreste som vil fylle dette lasteplanet med høyballer. For SSR er utstyrt med lakkerte støtfangere og bildene avslører at beskyttelseslister er mangelvare. Det SSR sannsynligvis egner seg best for, er solskinnsturer med taket nede. For som navnet tilsier er SSR en ekte roadster. Men i motsetning til de fleste andre roadstere, er SSR utstyrt med et skikkelig ståltak, som kan felles ned i et eget rom bak forsetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer