Chevrolet ut - GMC inn

Chevrolet-betegnelsen vil i Europa heretter forbeholdes bilmodeller produsert av koreanske Daewoo. Amerikanske Chevrolet-modeller forsvinner fra vårt kontinent, men erstattes av nærmest identiske GMC-utgaver.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke hverdagskost at et bilmerke skifter navn. Men den 1. januar 2004 (1. februar i Norge) skjedde det. Fra og med denne datoen forsvant Daewoo-navnet fra Europa. Heretter skulle Daewoo markedsføres og selges som Chevrolet.

Det er nå gått halvannet år siden navnebyttet, som på mange måter ble en forvirrende affære, både for eksisterende Daewoo-eiere og for potensielle Chevrolet-kunder. Forvirringen ble ikke noe mindre av at Norge allerede hadde en Chevrolet-importør - Bergheim Auto Salg - som importerte de "ekte", amerikanske Chevrolet-modellene.

GMC-emblemer

Men nå har General Motors, som eier både Chevrolet og Daewoo, bestemt seg for å begrense forvirringen. Heretter skal kun den koranske Chevrolet-paletten markedsføres i Europa, noe som betyr slutten for de amerikanske modellene, de såkalte US-Chevroletene, som blant venner også går under navnet Chevy.

Dette betyr selvsagt ikke at det blir umulig å få tak i store amerikanske SUVer og pickuper fra General Motors' produktportefølje. Den eneste forskjellen blir at disse bilene heretter vil selges med GMC-emblemer i grillen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer