Chevrolet utfordrer VW Touran

Chevy utfordrer med god plass, syv seter, og smarte løsninger.

Chevrolet Orlando Foto: GM
Chevrolet Orlando Foto: GM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilutstillingen i Paris om en måned vil bli fødested for en Chevrolet Orlando, en syvseters MPV med plattform og øvrig teknikk som stammer fra Chevrolet Cruze. Bilen skal rett ut og kjempe om de samme kundene som blant annet VW Touran, Toyota Verso, og Mazda 5, og vil blant annet kunne tilby 7 seter til folket. Selv om bilen ikke skal selges i USA har Chevrolet likevel valgt å gi bilen et amerikansk navn. Konseptbilen av Orlando ble vist allerede i 2008, og da med samme navn som produksjonsmodellen.

Tradisjonell drivlinje, eller?

Under panseret kan du velge blant en 1,8-liter bensinmotor på 141 hk, eller to 2-liters dieseler på henholdsvis 131 eller 163 hk. I god amerikansk ånd vil Chevrolet også kunne tilby en automatkasse, som vi tør tippe blir en 6-trinns versjon. Selv om GM kaller bilen en slags crossover, så er det lite som tyder på at Orlando noen gang vil få firehjulsdrift.
Det er dog ikke så lenge siden Chevrolet viste frem en konseptbil med navnet Volt MPV5. Det blotte øyet kan se at det er Orlando som har gitt karossereiet til den elektriske versjonen av en MPV, som fortsatt befinner seg på konsepstadiet.

2011 Chevrolet Orlando Foto: GM
2011 Chevrolet Orlando Foto: GM Vis mer


Smarte løsninger


GM lover derimot at bilen skal være full av smarte løsninger, skjulte rom, og du kan få den i tre forskjellige utstyrgrader. Tilgjengelig utstyr vil være leketøy som USB-inngang, iPod, og et godt stereoanlegg. ESP, seks kollisjonsputer og klimaanlegg er blant standardutstyret i alle versjoner. I den senere tid er det blitt populært å sikte mot skyvedører også på mindre skapbiler, men GM har valgt å fortsette med tradisjonelle sidedører.

En av fire

Orlando blir en av fire verdenspremierer under bilutstillingen i Paris. I løpet av de neste femten månedene skal GM lansere hele syv nye modeller, og Chevrolet Orlando er første stikk ut. Måtte vi bare håpe på modeller og motoriseringer som tilfredsstiller norske avgifter, så GM slipper å sitte på sidelinjen som statister når kundene velger bilmodeller.
Den norske importøren har et foreløpig moderat forventning til Orlando, noe som nettopp skyldes utslipp og avgiftsnivå, hvilket direkte gjenspeiler forventet prisnivå. Kanskje VW kan sove godt om natten likevel?

Les mer om konkurrentene VW Touran, Toyota Verso, og Mazda 5

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer