Chevrolet viser ny kompaktmodell for Europa

Denne vil gå rett i strupen på nye Ford Focus når den avdukes i Paris.

Chevrolet viser ny kompaktmodell for Europa
Publisert
Sist oppdatert

OK, Chevrolet er ikke noe stort merke i Norge, og de fleste bilene av merket som ruller på veiene er fortsatt gamle amerikanere, med unntak av folke-SUVen Chevrolet Captiva, storebroren til Opel Antara. Ingen av disse har for øvrig kjempet i toppen av sitt segment, for å si det mildt.

Overtok Daewoo

Helt siden GM kjøpte Daewoos bilproduserende enheter og omdøpte Daewoo-modellene til Chevrolet, har merket strevd for å få skikkelig innpass i Europa. Med den kompakte sedanen Cruze - som ikke er noen ex-Daewoo-modell, men produseres i Sør-Korea - har de begynt å lykkes.

Og nylig viste de bilder av en ny familiefrakter for Europa, konkurrent til blant andre VW Touran. Les om Chevrolet Orlando her.

Cruze en suksess

Wayne Brannon er toppsjefen for Chevrolet i Europa, og han slår fast at Chevrolet Cruze, som ble lansert tidlig i 2009, er en suksess. Den selges i over 70 land og gjør det bra i Øst- og Sentral-Europa. Cruze har nylig passert den tidligere storselgeren, lille Aveo (les om vår testkjøring her), og er den mestselgende Chevrolet-modellen. Cruze fikk for øvrig en meget solid toppscore og fem stjerner i EuroNCAPs kollisjonstest.


Golf-konkurrent

I Vest-Europa har den imidlertid ikke slått gjennom da Cruze så langt bare har vært tilbudt som sedan - en konkurrent til Toyota Corolla og VW Jetta, for eksempel. Det skal det nå bli en forandring på, og på bilutstillingen i Paris som åpner for publikum den 2. oktober, kommer Cruze hatchback, altså kombikupé, til å stå på Chevrolet-standen. Som det fremgår av bildene er dette en konkurrent i Golfklassen, (C- eller kompaktsegmentet). Proporsjonsmessig minner den mer om de litt større bilene i segmentet som Ford Focus, Mazda 3, Subaru Impreza...

Vi får foreløpig ikke vite stort om bilen annet at den skal få et romslig bagasjerom på 400 liter og baksete som felles ned i forholdet 40/60. Femdørs Cruze skal lanseres her i Europa til sommeren. Prisene kommer vi tilbake til når den tiden nærmer seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer