Chevrolet Volt er Årets Bil

Fremtidens teknologi bekreftes nok en gang.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kan like det eller ei, men det er nå unison enighet i hvordan fremtidens biler vil være. Nissan Leaf, som vi ga terningkast seks, ble for ikke lenge siden kåret til Årets Bil i Europa. I dag ble Chevrolet Volt kåret til Årets Bil i USA. Begge går på strøm, og agenda for fremtiden er med andre ord satt. Den er elektrisk.

Bil og truck

Tradisjonen tro ble kåringen av Årets Bil i USA offentliggjort som første post under bilmessen i Detroit. Så også i år. Amerikanerne nøyer seg likevel ikke bare med å kåre årets bil, men kårer også hvert eneste år Årets Truck, Truck of the Year. Årets vinner i denne kategorien ble for ikke lenge siden utropt til å være Ford Explorer.

Her er alle sakene fra bilutstillingen i Detroit.

Ingen bombe

I USA er ikke overraskelsen stor. Dette til tross for at Volt krever en endring i folks syn på bil, men så ligger det heller ingen automatikk i at kundene nødvendigvis kjøper en bil som er kåret som Årets Bil. Valget kan like gjerne være et resultat av den tekniske nyvinningen bilen representerer, et argument som var svært tilstedeværende da Nissan Leaf ble kåret til Årets Bil i Europa. Når bilbransjen nå har avlet frem et produkt med så revolusjonerende teknologi, som samtidig ser ut til å bli akseptert, så er den også en velfortjent vinner i våre øyne. At amerikanerne valgte Volt fremfor Leaf var antagelig ikke overraskende for veldig mange. I Europa er det forøvrig ventet at Volt vil selges best under navnet Opel Ampera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer