Chevy utfordrer PT Cruiser

HHR er praktisk nostalgi i Chevrolet-drakt, og det er mer en størrelsen som viser at Chrysler PT Cruiser har stått modell for utviklingen av produktspekteret.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om Chevrolet HHR ikke ser like mye ut som et custombygg som PT Cruiser, er det lett å tro på at biler fra 40-tallet har gitt inspirasjon til designerne. Bilen er kanskje hakket mer nostalgisk enn konkurrenten, og spesielt de store skjermene gjør at HHR likner mye på gamle store stasjonsvogner. En Suburban fra 1949 har da også vært forbilde.

Småbil

Småbiler blir mer og mer interessant på det amerikanske markedet, og HHR regnes faktisk som en småbil. En 443 centimeter bil med god plass til fem personer og bagasje vil i Norge være en fleksibil i Touran-klassen.

PT Cruiser overrasker nok mange med god og praktisk plass innvendig. Det ser ut som også Chevrolet har prioritert det praktiske, blant annet kan ryggen på passasjersiden foran legges ned slik at lange gjenstander får plass. Som konkurrenten har også HHR en solid hattehylle som kan brukes som gulv i et bagasjerom som blir flatt helt frem til hanskerommet.

Store motorer

Det er motorer med store volumer som skal til på det amerikanske markedet, og i HHR er det en 2,2-liter og en 2,4-liter som skal gi fornøyde kunder. 2,2-literen yter 140 hestekrefter ved 5.400 o/min og stiller med 207 Nm ved 4.000 o/min. 2,4-literen serverer 170 hestekrefter ved 6.000 o/min og 235 Nm ved 4.400 o/min. Sistnevnte er det mulig det kommer en turboversjon av etter hvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.