Chiptrimming: Hold deg langt unna!

MINIKURS: Chiptuning. Datatrimming. Flashtuning. Elektronisk trimming. Uansett hva leverandøren velger å kalle det, bør du styre bilen din unna.

ILLUSTRASJON: Per Ervland
ILLUSTRASJON: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes i dag en lang rekke tilbydere av elektronisk trimming i Norge. Mange av dem reklamerer aktivt for sin virksomhet på internett. Felles for de fleste av dem er at de for noen tusenlapper lover høyere dreiemoment, økt effekt og redusert forbruk.

Det finnes ingen offisielle oversikter over hvor mange som lar seg friste til å trimme bilene sine. Men vår erfaring tilsier at titusenvis av norske bileiere i det skjulte kjører rundt med elektronisk trimmede biler.

Det er imidlertid mange og gode grunner til at du ikke bør la deg friste til å bli med på denne leken. Vi har snakket med en lang rekke kilder som advarer på det sterkeste mot elektronisk trimming. Mange av kildene kan fortelle skremmende historier om bileiere som i dag angrer bittert på at de valgte å ta snarveien til en sprekere bil.

1. Ulovlig

Alle endringer på en bil forutsetter at bilen fremstilles for ny godkjenning hos Statens Vegvesen. Dersom endringen blir godkjent, skal det utstedes nytt vognkort. Det er brudd på Vegtrafikkloven å kjøre omkring med en bil hvor motoreffekt ikke stemmer overens med effekten som oppgis i typegodkjenning og vognkort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer