Chris Bangle forlater BMW

Chris Bangle har jobbet i BMW i 17 år, men takker nå for seg. Hans nærmeste kollega Adrian van Hooydonk tar over.

Chris Bangle forlater BMW
Publisert
Sist oppdatert

Nå tenker sikkert en del: Hvem er disse to og hvorfor i all verden leser vi om dem på DinSide Motor?

Grunnen til det er at mange av dere har hatt sterke meninger om Bangles arbeid for BMW. Mange bilentusiaster har hatt store problemer med å akseptere ommleggingen av utseende på BMW. Det var særlig forrige 7-serie som fikk det til å toppe seg for mange. Men, han har også satt signaturen sin på slagere som X5, Z3 og Z4, 3-serie, Mini og Rolls Royce Phantom.

I det siste har Bangle levert konseptbilene M1 Hommage, Consept CS og til slutt "Progressive Activity Sedan", som den heter. Den vises i Geneve i begynnelsen av mars.

Før BMW jobbet han som interiørdesigner for Opel fra 1981 til 1985. Fra 1985 jobbet han i Fiat og fra 1992 har det vært BMW. Adrian van Hooydonk kom også til BMW i 1992.

Chris Bangle kan for eksempel holdes ansvarlig for følgende linjer:

Hengebuk

Rare frontlys

Grill som ikke passer i fronten

Designerspire

Undertegnede har forsøkt å bevise for BMWs nye designsjef, Adrian van Hooydonk, at dette er et fagfelt pressen takler. Etter litt igjenfylling av skjøter og nye overganger mellom panser og grill på den nye 7-serien mener jeg bilen ble finere. Hooydonk er uenig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer