Chrysler Grand Voyager 2,5 TD 1997: Dunkelyd fra luftinnsug

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: Chrysler Modell: Grand Voyager Motor: 2,5 turbo diesel Årsmodell: 1997Kilometerstand: 215.000 Problem: Dunkelyd fra luftinnsug. Jeg kjøpte denne bilen i mai 2005, og den var da kjørt 202.000 km. Denne lyden har vært der hele tiden. Jeg tok en grantiutløpstest (Naf) på den etter kjøpet, og de sa at det ikke var noe feil. De forklarte det med at det bare var slik lyd på enkelte av disse modellene. Bilen fungerer utmerket ellers, og ytelsen og akselerasjonen til motoren er helt ok. Men denne ulyden går meg på nervene, så jeg lurer på om det er noe jeg kan gjøre med dette problemet?

Ser med spenning fram til svar fra dere, på forhånd takk!

Svar: Jeg er ikke sikker på hvilken lyd du mener og dessuten vil jeg tro at så lenge Naf mener det ikke gjør noe så bør vi vel stole på det. Hadde det vært meg så ville jeg nok heller ikke tålt ulyden og jeg ville gjort alt for å få den bort. Da ville jeg sjekket om alle fester og slanger ikke var løse. Kan det hende at lyden kommer ifra deler som ligger inntil motoren og at denne vibrasjonen forplanter seg i luftinnsuget? Kunne kanskje vært en idé å rense ut av innsugingsmanifold som sikkert er full av olje og sot. En kraftig rens av motor ved hjelp av Forte produkter både i motorolje og igjennom innsug kan nok også hjelpe noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer