Chrysler konsept: Dodge MAXXcab

Detroit (DinSide Bil): Den kanskje mest unyttige bilen ble vist på bilutstillingens første dag. For hvem har bruk for en pick-up hvor den viktigste prioriteringen er plass for mennesker!!??

Publisert

Tradisjonelt har pick-up vært forbundet med frakting av gods, ikke så mye av å frakte mennesker. For hvem har vel ikke sette skitne og nedkjørte pick-uper fullastet med høyballer, byggematerialer og annet rask.

Når virkeligheten ikke stemmer

Derfor er egentlig ikke Dogde MAXXcab spennende i det hele tatt. Smakløst blir det med de myke skinnsetene, de eksotiske aluminiumsdetaljene og de blinkende dataskjermer i dashbordet – der du kan kommunisere med internett og lese e-post. Og selv om ungene garantert vil sikle etter å ta i bruk ”Edu-tainment” systemet med DVD spiller og en håndholdt digital tegneblokk er det lite av dette som tiltaler den typiske kjøper av en pick-up.

For bonden som skal kjøre sekkene med gjødsel fra felleskjøpet og inn på låven gir nok - ærlig talt - blaffen. Han ville nok heller hatt mer lasteplass til rådighet. For med en total lengde på 1,3 meter, en bredde på 1,4 meter og dybde på 60 centimeter er ikke lasteplanet maksimert for last…

Unyttig rask

Med hodet stikkende under panseret vil nok bonden dessuten gjøre seg noen undrende tanker, om hva han egentlig skal med en 4,7-liters Magnum V8 motor med 238 hester og et maksimalt dreiemoment på 400 Nm. Men han vil nok glede seg over hvor kort veien til felleskjøpet har blitt dersom han utnytter motorens fulle potensiale, for MAXXcab har en toppfart på 183 kilometer i timen og akselererer på 7,7 sekunder fra 0 til 100 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer