Ny helelektrisk bil fra VW-konsernet

Citigo e iV blir Skodas første elbil

Volkswagens «billigmerke» lanserer utslippsfri bybil - meget lik en gammel kjenning.

SKODA CITIGO E IV: Skodas første helelektriske bil er en kopi av Volkswagen e-Up. Foto: Skoda
SKODA CITIGO E IV: Skodas første helelektriske bil er en kopi av Volkswagen e-Up. Foto: Skoda Vis mer
Publisert

Skoda har lansert sin aller første helelektriske bil på markedet. Den lille og snertne Volkswagen e-Up ... uhm ... vi mener Skoda Citigo e iV er det produsenten kaller en praktisk fireseters bybil.

Elbilen er, som vi allerede avslørte med en forsnakkelse, nesten kliss lik Volkswagens egen e-Up. Citigo e iV har de samme målene (se faktaboks), samt et bagasjerom på 250 liter, noe som skal holde for den ukentlige handleturen. Med baksetene nedfelt skal man få plass til 923 liter med nøye stablet bagasje.

God rekkevidde

Men det er som med absolutt alle elbiler - de blir målt på rekkevidde. Mens den lille retro-elbilen til Honda, som bare kalles e, er lovet å nå mer enn 200 km og den nye og større batteripakken til VW e-Up lover 260 km (leveres neste år), kommer Skodas «kopi» til å nå 265 kilometer uten lading - skal vi tro de offisielle WLTP-tallene.

Den forhjulsdrevne elbilen får en motor som yter 61 kW - tilsvarende om lag 82 hk. Maksimalt dreiemoment er oppgitt til 210 Nm, akkurat som på e-Up - pussig nok ... (eller ikke).

Akselerasjonen fra null til 100 går unna på samme tid som VW-tvillingen, klokket inn til 12,5 sekunder. Forbikjøringer, fra 60 til 100 km/t, tar 7,6 sekunder. Nåla stopper allerede på 130 km/t.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer