Citroen Berlingo 1.4 1998: Tomgangsproblemer

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: CitroenModell: Berlingo 1,4Motor 1,4 75 hk BensinÅrsmodell: 1998Kilometerstand: 112000 Problem: TomgangsproblemerHar en Berlingo som ikke går på tomgang fra kaldstart og de første 1 - 2 kilometerne. Går ellers greit. To Citroen-verksteder har feilsøkt uten å finne en løsning. Tenningsboks erresettet, temperaturmåler i motorblokk(i toppen) skiftet, tomgangsspjeld motorbyttet, potentiometer byttet. Toppakning og kompresjon OK. Ryker ikke, fusker ikke. Etter kaldstart 'surner' den etter 2 - 15 sek. på tomgang og stopper. Må tråkke litt på gasspedalen når den skal restartes.

Svar: Jeg har av og til sett at styreenheter ikke klarer å finne ut hvordan temperaturen i motoren er på grunn av feil i ledningsett, dårlig jording eller rett og slett feil i styreenhet. Da kan brennstoffblandingen bli så feil at tomgang blir umulig. Å resette en defekt styreenhet er ikke noen løsning. Hvilke feilkoder som ligger lagret må feilsøkes på og man må lese av parametre ved hjelp av diagnoseapparatet når den aktuelle feilen oppstår. Har bilen en EGR ventil så kan denne henge seg opp i åpen stilling og ødelegge for tomgangsturtall. Er eksosen tett så kan mottrykket bli så høyt at det er umulig for motor å gå på lavt turtall! Lykke til!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer