Citroen C3 Pluriel: Sjarmtrollet

Mens andre produsenter beveger seg mot mer og mer automatiserte kabrioletløsninger, går Citroen motsatt vei. Det er mer enn en bagatell å gjøre om Pluriel fra kupe til kabriolet.

Publisert
Sist oppdatert

Malaga (DinSide Motor): Konseptbilen Pluriel ble vist på bilutstillingen i Frankfurt i 1999, og nå er den her. C3 Pluriel har mange likhetstrekk med vanlig C3, men har i tillegg blitt utstyrt med et komplekst tak. Pluriel kan kjøres både som lukket bil og som helt åpen kabriolet. Mellom disse ytterpunktene er det mange mellomposisjoner.

Manuelt arbeid

Vi får utdelt bilen med tak og bøyler på plass samt en instruksjonsbok. Den innholder rikelig med tegninger med piler, advarsler og generelle gode råd. Innimellom er det også referert til bilens håndbok. Vi begynte i den ene enden, og etter cirka 10-15 minutter var taket av. Da har du en helt åpen bil med hattehylle, låsbart bagasjerom samt to takbøyler du ikke vet hvor du skal gjøre av. Alternativet blir å la dem sitte på bilen, men da får du ikke den helt store kabrioletfølelsen.

Multibilen

Med Pluriel får du fem biler i ett. Utgangspunktet er med taket på. Da har du en tredørs kombikupe som fungerer til daglig bruk. Åpner du taket bakover til bakruten får du et stort soltak. Dette kaller Citroen panorama. Neste steg er å fjerne kalesje og bakrute. Da kjører du elektrisk kalesjen over bakruten og vipper hele enheten ned i bagasjerommet under en lem. Da kjører du kabriolet ifølge Citroen. Bøylene fjernes til slutt og da kaller Citroen bilen en spider. Pickup-modellen kan ikke kjøres på veien siden numerskiltet bak da ikke er synlig, men lemmen er fin å sitte på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer