Citroen C3 Pluriel: Sjarmtrollet

Mens andre produsenter beveger seg mot mer og mer automatiserte kabrioletløsninger, går Citroen motsatt vei. Det er mer enn en bagatell å gjøre om Pluriel fra kupe til kabriolet.

Publisert
Sist oppdatert
Citroen C3 Pluriel: Sjarmtrollet

Citroen C3 Pluriel: Sjarmtrollet

  1. Store bilder
Citroen C3 Pluriel: Sjarmtrollet
Citroen C3 Pluriel: Sjarmtrollet
Citroen C3 Pluriel: Sjarmtrollet


Malaga (DinSide Motor): Konseptbilen Pluriel ble vist på bilutstillingen i Frankfurt i 1999, og nå er den her. C3 Pluriel har mange likhetstrekk med vanlig C3, men har i tillegg blitt utstyrt med et komplekst tak. Pluriel kan kjøres både som lukket bil og som helt åpen kabriolet. Mellom disse ytterpunktene er det mange mellomposisjoner.

Manuelt arbeid

Vi får utdelt bilen med tak og bøyler på plass samt en instruksjonsbok. Den innholder rikelig med tegninger med piler, advarsler og generelle gode råd. Innimellom er det også referert til bilens håndbok. Vi begynte i den ene enden, og etter cirka 10-15 minutter var taket av. Da har du en helt åpen bil med hattehylle, låsbart bagasjerom samt to takbøyler du ikke vet hvor du skal gjøre av. Alternativet blir å la dem sitte på bilen, men da får du ikke den helt store kabrioletfølelsen.

Multibilen

Med Pluriel får du fem biler i ett. Utgangspunktet er med taket på. Da har du en tredørs kombikupe som fungerer til daglig bruk. Åpner du taket bakover til bakruten får du et stort soltak. Dette kaller Citroen panorama. Neste steg er å fjerne kalesje og bakrute. Da kjører du elektrisk kalesjen over bakruten og vipper hele enheten ned i bagasjerommet under en lem. Da kjører du kabriolet ifølge Citroen. Bøylene fjernes til slutt og da kaller Citroen bilen en spider. Pickup-modellen kan ikke kjøres på veien siden numerskiltet bak da ikke er synlig, men lemmen er fin å sitte på.

To motorer

Motoralternativene er en 1,4-liter med 75 hestekrefter, og en 1,6-liter med 110 hestekrefter og girkassen Sensodrive. De første kjøreturene med begge motorene avslører at dette ikke er noen racere. Vi regner med at det blir 1,4-literen som vil dominere salget her hjemme, og det er nok den modellen vi ville satset på selv også. Den holder til triviell kjøring og for å nyte sol og sommervær. De som er på jakt etter en sportslig kabriolet må finne seg noe annet. 1,6-literen med Sensodrive girkasse er et alternativ for deg som vil ha litt mer pepper under panseret, men bilen blir ikke mer sportslig, bare litt sprekere.

Sensodrive girkassen er en manuell girkasse med autoamtisk kløtsj. Du kan enten kjøre som om du hadde automatgir, eller gire med spaker på rattet. Det som fungerer best er å gire med spakene på rattet. For å oppnå mykest mulig girskift lønner det seg å slippe gasspedalen når du girer. Ellers blir det nøkkete og ubehagelig.

Makelig anlagt

Rolig sig langs strendene i Marbella er det perfekte oppgaven for Pluriel. Den er lettkjørt, oversiktlig, og selv i kaotisk spansk trafikk føler du deg komfortabel. Ute på litt svingete veier begynner den å stritte i mot. Den vil ikke være med på dansen, og vi opplever ikke dette som bilens kompetanseområde. Når du kapper taket av en bil er det vanskelig å beholde vridningstivheten i bilen. Det har Citroen hatt problemer med på Pluriel også. Den kveiler seg for mye under kjøring.

Priser og konkurrenter

Pluriel med 1,4-liters motor vil koste 214.600 kroner, og største variant med 1,6-liters motor vil koste 234.600 kroner. Sammelignet med Peugot 206CC som koster 244.600 kroner med 110 hestekrefter, og Ford Streetka som koster 241.500 kroner med 95 hestekrefter, er dette en god pris for Pluriel.

Tillegg

Radio med CD-spiller og rattbetjening er standard på begge Pluriel-modellene. I tillegg kan 1,4-modellen leveres med manuelt klimaanlegg til 9.990 kroner. Elektronisk styrt klimanlegg og varmeavvisende frontrute til 1,6-literen koster 15.990 kroner. Metallik lakk koster 2.800 kroner.

Generelt tilleggsutstyr til begge bilene er regntrekk som kan brukes uten takbøylene, trekk til å oppbevare de samme bøylene i og eventuelt stativ.

C3 Pluriel gjør seg godt på bilder. Store bilder fra strendene i Marbella finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer