Citroen gjør opprør

Révolte betyr opprør på fransk. Denne bilen heter Revolte Concept. Blir det en DS2? Eller en 2CV...?

Citroen gjør opprør
Publisert
Sist oppdatert

Først ble en mystisk tegning vist på Facebook der vi så den 7. september. Den viste hovedsaklig konturene av en bil i neo-retro-stil, men ingen informasjon var tilgjengelig. Spekulasjonene i pressen begynte raskt å svirre omkring en "ny 2CV" - sannsynligvis miljøvennlig - som kanskje ville se dagens lys. Silhuetten minnet også noe om konseptet C-Cactus som ble vist i Franfurt i 2007 og, som elbil, i Paris i fjor.

DS-logo

Så viste Citroën et tydeligere bilde den 9. september og spekulasjonene fortsatte. Nå er disse bildene ute, og vi ser at bilen har fått et oppsyn som hinter tilbake til 2CV samtidig som designen er ganske tidsriktig. Vi biter oss også merke i at bilen prydes av det nye DS-logoet som er forbeholdt Citroëns nylig introduserte rekke av premium-versjoner hvorav DS3, en premium-slektning av neste C3, nylig ble introdusert av det franske merket.

Mysterium

Hemmelighetskremmeriet er selvsagt med på å spisse journalistenes nysgjerrighet, og når vi vet at søstermerket Peugeot skal avduke en hemmelig liten miljøbil, er det ikke fritt for at vi spekulerer i om dette ikke er en måte å hausse opp oppmerksomheten før introduksjonen av, for eksempel, en elektrisk bil som en moderne arvtager til den legendariske 2CVen - som ble utviklet på 30- og 40-tallet, som kom i salg i 1949 og ikke avsluttet sin karrière før 1990. Det er nå uansett kort ventetid igjen; Citroën kommer etter sigende til å avsløre sin hemmelighet i forkant av åpningen for publikum av bilmessen i Frankfurt den 17. september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer