Citroen ZX 1,9D 1993: Startproblemer

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: Citroen Modell: ZXMotor: 1.9DÅrsmodell: 1993Kilometerstand: 220.000 Problem: Startproblemer.Bilen blir tung å starte når det blir kaldt, og desto kaldere det blir desto tyngre blir bilen å starte. I starten var dette bare et periodisk problem, men med tiden har det blitt et problem som oppstår hver gang gradestokken begynner å kype under 0. Blir det for kaldt for jeg ikke start uten bruk av motorvarmer. Når bilen først starter kan det virke som om den får "tenningskutt" på en (eller flere) sylindere, og det ryker en del av eksosen. Etter hvert som motoren har fått litt varme forsvinner "tenningskuttene" gradvis, og etter kanskje 30-60 sekunder er de helt borte. Jeg har prøvd å sjekke glødingen på bilen, men kan ikke finne noe galt. Har også sjekket glødepluggene, men de ser ut til å være i orden. Glødepluggene ble forresten byttet ett eller to år før dette problemet begynte å oppstå.

Svar: Glødingen må jo måles og da spesielt om glødeplugger er hele, om de trekker like mye strøm og om de i det hele tatt får noe strøm fra releet til rett tid. En annen ting er at dersom ventiler ikke har vært justert og disse er for stramme, så vil kompresjonen bli for lav til at motoren vil starte skikkelig. Andre ting som gjør at kompresjonen er dårlig og må også sjekkes ut er for eksempel utette ventiler. Det er også et kaldstartsystem på en gammel diesel som må sjekkes ut og i verste fall er det dieselpumpa som må inn til justering og overhaling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer